Gündem

Almanya’da Memmingen Belediyesi Camiye Minare Yapılmasını Reddetti

Almanya’nın Bavyera eyaletine bağlı Memmingen kenti Belediye İmar Komitesi, Türk İslam Cemaatinin camiye minare yapılmasını öngören müracaatını reddetti.
26 Ocak 2024
@shutterstock

Memmingen Belediye İmar Komitesi, Türk İslam Cemaatinin yaptığı mevcut caminin bir minare de inşa edilecek şekilde genişletilmesi müracaatını görüştüğü toplantıda, değişikliğe onay vermedi. Onay vermeyen imar komitesi, müracaatın imar kanununa uygun olduğunu ve onaylanabilecek bir proje olduğunu da açıklamak zorunda kaldı.

İmar Komitesi’nin oylamasında kabul ve red oyları 7’ye 7 şeklinde eşit çıktı. Tüzüğe göre, oylamada eşit oy çıkması durumunda müracaatın reddedilmiş sayılması gerekiyor. Ancak Memmingen Belediye İmar Komitesinin ikinci bir kez oylama yapması da bekleniyor.

Memmingen Belediye Başkanı Sosyal Demokrat Parti’li (SPD) Jan Rothenbacher kararın reddedilmesini eleştirdi ve karanı belediye Meclisi’nde yeniden değerlendirileceğini bildirdi.

“Afd ve Sağcı Mafya Demokrasiyi Baltalarken Minareye İzin Vermemek Yanlış”

Belediye Başkanı Jan Rothenbacher, caminin minareli olarak geliştirilmesi müracaatının komitedeki diğer partilerin oylarıyla reddedilmesini şaşırtıcı buldu. “Başvuruları, başvuranların dini geçmiş veya inançlarına göre değerlendirmeye başladığımızda, çifte standart uygulamış oluyoruz.” eleştirisi getiren Belediye Başkanı Rothenbacher, AfD ve sağcı mafyanın demokrasiyi baltaladığı bir dönemde böyle bir karar alınmasını doğru bulmadığını açıkladı.

Minare Sembolik Olacaktı

Memmingen Türk İslam Cemaati, mevcut camiye 24 metre yüksekliğinde bir minare inşa edilmesi için başvuruda bulundu. Cemaat ayrıca minarenin tamamen yapısal bir dini sembol olduğunu, ezan için hoparlör sistemi bulunmadığını açıkladı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş