Kuveyt’te Camilerde Yağmur Duası Yapıldı

Kuveyt’te Camilerde Yağmur Duası Yapıldı

Havaların yağmursuz geçmesi sonrasında Kuveyt’te camilerde yağmur duası yapıldı.

Kuveyt’de havaların yağmursuz geçmesi üzerine camilerde yağmur duası yapıldı. Yağmur duası ülkenin dört bir yanındaki 100’den fazla camide yapıldı.

Kuveyt Diyanet İşleri Bakanlığı yağmur duası için (Salatu’l İstiska) kuşluk vaktini tercih etti. Yağmur duası yere saatle saat 10.30’da yapıldı.

Yağmur Duası Nasıl Yapılır?

Yağmurun uzun süre yağmaması üzerine Müslümanlar Allah’a dua ederek yağmur yağması için dua eder. Buna Salatu’l İstiska (Yağmur İsteme duası /namazı) denilir. İmam önce iki rekatlık bir namaz kıldırır. Namaz sonrasında imam, Müminlere nasihat ve onları Allah’a kullukları hususunda hassasiyete davet eden kısa bir hutbe irad eder. Hutbe bitince de yağmur yağması için eller yukarıya kaldırılarak Allah’a dua edilir.

Hanefi mezhebi haricindeki mezheplere göre yağmur isteme duası (Salatu’l İstiska) yapılırken ilk rekatta  iftitah tekbiriyle birlikte 7 kere tekbir getirilir. Secdeden kalkıp ikinci rekata başlarken de 5 kere tekbir getirilir. Birinci rekatta Fatiha suresinden sonra El A’lâ suresi, ikinci rekatta ise el Ğaşiye suresi okunur.