Gündem

Belçika’da Bölgeler Arasında Gelir Farkı Artıyor

Belçika'da yapılan bir araştırmaya göre, 2022 yılında ülkenin Flaman bölgesi ile diğer bölgeleri arasındaki gelir farkları arttı.
Rüveyda Şimşek
29 Ocak 2024
@shutterstock

Belçika’da 2022 yılında Flaman Bölgesi ile diğer bölgeler arasındaki büyüme oranı farkı arttı. Bölgeler arası büyüme farkına rağmen ülkede kişi başına düşen net gelir de bütün bölgelerde artış gösterdi.

Flaman bölgesinde 2022’de kişi başına düşen gelir 26 bin 567 euro olarak kayıtlara geçerken Valonya’da ise kişi başına düşen gelir yüzde 15 azalarak 22 bin 500 euro oldu. Flandre’de kişi başına düşen net gelir yüzde 7,4, Brüksel’de yüzde 6,3 ve Valonya’da yüzde 5,9 oranında artış gösterdi.

Tasarruf oranlarındaki fark derinleşiyor

Öte yandan Belçika’da bölgeler arası tasarruf oranlarındaki farklar da derinleşiyor. Flandreli hane halklarının tasarruf oranı yüzde 16,7 seviyesine çıkarak pandemi öncesi seviyeleri aştı. Valonya’da pandemi öncesi seviyelere dönerek yüzde 8,7 tasarruf oranına ulaşıldı. Brüksel’de ise tüketim gelirlerinin önemli ölçüde artması nedeniyle tasarruf oranları tarihi bir düşüş yaşayarak yüzde 2,6 oldu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş