Toplum

Almanya’da Yeni Yasa Yolda: Emekli Maaşı Koruma Altına Alınacak!

Almanya’da yeni emeklilik paketi geliyor. Çalışma Bakanı Hubertus Heil, yeni yasa ile emekli maaşlarını koruma altına alacaklarını vurguladı.
31 Ocak 2024
@shutterstock

Almanya’da emeklilerin büyük bir merakla beklediği emeklilik paketi 2024 yılında yürürlüğe giriyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma Bakanı Hubertus Heil, “Yasa tasarısı hazırlanmış durumda. En yakın zamanda uygulamaya geçecek. Emekli maaşlarını koruma altına alıyoruz.” diye kaydetti.

en az yüzde 48 olacak

Almanya’da aylar önce duyurulan bu paket, emekliliği uzun vadede güvence altına almayı hedefliyor. Hükümetin duyurduğu emeklilik paketi ile emekli maaşların, çalışırken alınan maaşın en az yüzde 48’i seviyesinde olmasını öngörüyor.

Toplum | 24 Ocak 2024 Yurt Dışı Emeklilik 2024 Borçlanma Miktarı Açıklandı 24 Ocak 2024

temettü emekliliği de kapsayacak

Emeklilik paketi ayrıca hisse senetlerinden elde edilen temettü emekliliği de kapsayacak. Buna göre kamu fonlarından uzun vadede sermaye oluşturulacak ve burdan elde edilen kar ile hem emeklilik maaşlarında istikrar sağlanacak.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

“İlk Günkü Aşk ve Coşkuyla Büyük Buluşmaya Hazırız”

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma Başkanı Murat İleri ile binlerce kişinin bir araya geleceği 19 Mayıs’taki Kardeşlik ve Dayanışma Günü ve aynı gün icra edilecek 15. IGMG Genel Kurulu hakkında konuştuk.

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş