IGMG Berlin Bölge Eğitim Başkanlığında İşaret Dili Sözlük Çalıştayı Yapıldı

IGMG Berlin Bölge Eğitim Başkanlığında İşaret Dili Sözlük Çalıştayı Yapıldı

Almanya’da İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Berlin Bölge Eğitim Başkanlığında işaret dili sözlük çalıştayı düzenlendi. 

İşaret dili çalışmaları kapsamında IGMG Genel Merkez Engelliler Komisyonu Başkanı Zehra Alver, beraberinde bir heyetle Berlin Bölgesinde işaret dili sözlük çalışması için ziyarette bulundu.

Türkiye’den Karaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Din Eğitimi öğretim görevlisi Doç. Dr. Mustafa Başkonak ve genel merkezden Süheyla Bozkurt ile birlikte, IGMG Berlin Çocuk Kulübü sorumlusu Ayşe Eryiğit ve Berlin Engelliler Komisyonu Başkanı Hilal Beyza Türemen’in de hazır bulunduğu çalışma gurubunda, engelliler için sözlük çalışması üzerinde müzakere yapıldı.

ENGELLİLER İÇİN SÖZLÜK ÇALIŞMALARI YAPILDI

Ayrıca Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği Aile ve Sosyal Hizmetler temsilcisi Gökhan Duman, IGMG Berlin Bölge Başkanlığını ziyaret etti.  Ziyarete Bölge Başkanı Hasan İstanbul, Bölge Eğitim Başkanı Hamdi Erer, Hilal Reisen sorumlusu Mustafa A. Kara katıldı. Yapılan görüşmelerde Milli Görüş Teşkilatının çalışmaları, bu coğrafyadaki varlığı ve önemi vurgulandı.

ORTAK PROJELER ÜZERİNDE FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPILDI

Gökhan Duman, Avrupa’nın en büyük Sivil Toplum Örgütü olan IGMG’yi ziyaret etmekten son derece memnuniyet duyduğunu ve çalışmaları yakinen takip ettiğini belirterek yapılabilecek ortak projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunmak üzere geldiğini belirtti.

“BÜTÜN STK’LAR İLE İLEŞİM HALİNDEYİZ”

Bölge Başkanı Hasan İstanbul ise müşavire ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, her türlü faydalı çalışmada bütün STK’lar ile iletişim içinde olduklarını belirtti.

29-30 Ocak tarihlerinde düzenlenen grup çalışması, Berlin Bölge Başkanlığında yapılan kapanış sohbeti ile sona erdi.