Gündem

Almanya’da 1 Milyondan Fazla Kişi Aşırı Sağa Karşı Gösteri Yaptı

Almanya’da başta Başkent Berlin olmak üzere 1 milyondan fazla insan aşırı sağa karşı “El Ele” yürüdü. Berlin’deki gösteri parlamento önünde yapıldı.
04 Şubat 2024
Başkent Berlin’deki Federal Meclis Binası Reichstag’ın önünde toplanan yüz binin üzerinde kişi; ırkçılığı, yabancıların ülkeden sürülmesine ilişkin planları, İslam karşıtlığını, aşırı sağcı popülist Almanya için Alternatif (AfD) Partisini protesto etti. @aa

Almanya’da başta başkent Berin olmak üzere 1 milyondan fazla kişi aşırı sağa karşı yürüdü. “El Ele” platformu tarafından Berlin’de düzenlenen gösteride yaklaşık 300 bin kişi federal parlamento önünde bir araya geldi.

Berlin ile birlikte, aşırı sağın siyasal olarak da gücünü artırdığı doğu Almanya’nın Dresden, Magdeburg, Eisenach ve Schwerin kentlerinde de gösteriler yapıldı.

Polisin verdiği bilgiye göre, Hannover, Bremen, Lübeck, Freiburg, Augsburg ve Krefeld gibi büyük kentlerin yanı sıra diğer kentlerde de yüz binlerce kişi aşırı sağa karşı yapılan gösterilere katıldı.

Bu arada Federal Başbakan Olaf Scholz ve Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, gösterilerle halkın anayasaya ve demokrasiye sahip çıktığını gösterdiğini bildirdi.

Başbakan Olaf Scholz paylaşımında “İster Eisenach’ta, ister Homburg’da, isterse Berlin’de: Ülke çapındaki küçük ve büyük şehirlerde çok sayıda vatandaş, bu hafta sonu da dahil olmak üzere unutmaya, nefrete ve kışkırtmaya karşı gösteri yapmak için bir araya geliyor. Demokrasi ve anayasamız için güçlü bir işaret.” ifadelerini kullandı.

Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach da, kendisi ile birlikte SPD lideri ve Saskia Esken ve Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Katarina Barley ile birlikte Berlin’deki gösteriye katıldıkları fotoğrafı paylaştı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş