Gündem

İşsizlik Parası Alırken Almanya Dışında Fazla Kaldı, 180 Gün Çalışma Cezasına Çarptırıldı

Almanya’da izinsiz olarak uzun süre ülke dışında kalan ve işsizlik yardımı alan Cezayir asıllı bir kişi dolandırıcılık suçundan toplamda 21 bin 100 Euro cezaya çarptırıldı.
06 Şubat 2024

Almanya’nın Bavyera eyaletine bağlı Wolfratshausen kasabasında yaşayan bir Cezayir asıllı bir kişi, işsizlik parası alırken, bildirimde bulunmadan uzun süre Almanya dışında kaldı. Uzun süre Almanya dışında kaldığını daha sonra tespit edilen Cezayir asıllı kişiye 180 gün çalışma cezası verildi. Ceza günlüğü 40 Euro olmak üzere paraya çevrildi.

Uzun Süre Kalacağını Jobcenter’a Bildirmedi

İşsiz kaldığı dönemde, Cezayir’de hastalanan 5 yaşındaki çocuğunun yanında uzun süre kalan Cezayirli uzun süre kalacağını Jobcenter’a bildirmedi. Bu dönemde 13 bin 900 Euro işsizlik parası aldı. Cezayirlinin Almanya’ya döndükten sonra işsizlik parasının uzatılması için yaptığı müracaatla uzun süre Almanya dışında kaldığı ortaya çıktı.

Hakkında Dolandırıcılık Davası Açıldı

Jobcenter Wolfratshausen mahkemesinde Cezayirli hakkında dolandırıcılık davası açtı. Cezayirli, telefonla Jobcenter’a ulaşmaya çalıştığını, korona döneminde de Jobcenter’le irtibat kurmasının mümkün olmadığını, dolayısıyla bildirimde bulunamadığını öne sürdü.

Günlüğü 40 Euro Olmak Üzere 180 Gün Çalışma Cezası Aldı

Ancak mahkeme, Cezayir asıllı kişinin bu gerekçesini makul bulmadı. Mahkeme, savcılığın, Cezayirli hakkında 210 gün çalışma cezası verilmesini istemesine rağmen cezayı 180 güne indirdi. Her bir gün 40 Euro olmak üzere ceza paraya çevrildi.

Toplam 21 bin 100 Euro cezaya çarptırıldı

Cezayir asıllı kişi, 7.200 Euro ceza olmak üzere aldığı 13 bin 900 Euro da dahil olmak üzere toplam 21 bin 100 Euro cezaya çarptırıldı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş