Toplum

Belçika İbn-i Sina Enstitüsü, Bilgi ve Kültür Yarışması Düzenledi

Belçika İbn-i Sina Enstitüsü Anadolu İmam Hatip Lisesi, bilgi ve kültür yarışması düzenledi. 5 takımın katıldığı yarışmada Heysem Grubu 110 puan alarak birinci oldu.
13 Şubat 2024

Belçika İbn-i Sina Enstitüsü Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kültür Edebiyat Kulübü tarafından bilgi ve kültür yarışması yapıldı. Yarışmaya her sınıf seviyesinden 5 grup katıldı.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen bilgi yarışması, 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenlere dualar edilerek başladı. Okul Müdiresi Marziye Tuba Baran’ın açılış konuşmasının ardından jüri başkanı tarafından yarışmanın kuralları açıklandı.

Yarışmaya, her biri 5 öğrenciden oluşan farklı sınıf seviyelerinden Heysem Grubu, Farabi Grubu, Gazali Grubu, İbn-i Sina Grubu ve Mevlâna Grubu olmak üzere 5 takım katıldı.

20 farklı alanda 30 sorunun sorulduğu yarışmada gruplar birbiri ile kıyasıya yarıştı. Tüm katılımcı ve izleyicilerin heyecanla takip ettiği yarışmada Heysem Grubu 110 puan alarak birinci olurken, 105 puanla Farabi Grubu ikinci, 75 puanla Gazali ve Mevlâna grupları üçüncülüğü paylaştı.

Okul Müdiresi Baran, yarışmada birinci olan Heysem Grubuna hediyesini takdim etti. Yine, Kültür Edebiyat Kulübü tarafından organize edilen ‘’Satırdan Satıra’’ şiir yazma etkinliğinde birinci olan Tuğba Aksel’e hediyesini veren Baran, yarışmanın organize edilmesinde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş