Gündem

Almanya Savunma Bakanından Silahlanma Çağrısı: “Savaşa Hazır Olmalıyız”

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, bölgede değişen tehditlerle başa çıkabilmeleri için silahlanmaları gerektiğini söyledi.
15 Şubat 2024
Almanya Savunma Bakanından Silahlanma Çağrısı Yaptı @aa

Zorunlu askerliğin kaldırılmasının hata olduğunu söyleyen Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, değişen tehditler nedeniyle silahlanmaları gerektiğini savundu. Almanya Genelkurmay Başkanı Carsten Breuer’de, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Almanya’nın 5 yıl içinde savaşa hazır hale gelmesi gerektiğini söylemişti.

Gündem | 11 Şubat 2024 Almanya: “5 Yıl İçinde Savaşa Hazır Hâle Gelmeliyiz” 11 Şubat 2024

Pistorius, medya kurumu RedaktionsNetzwerk Deutschland’a (RND) verdiği röportajda, bir ülkenin savaşma yeteneğinin artırılmasının, savaş yaşanmaması yönündeki en büyük caydırıcı faktör olduğunu belirtti. Pistorius, ülkesinin bölgede değişen tehditlerle başa çıkabilmesi için silahlanması gerektiğini savundu.

“Almanya savaşa hazır olmalı”

Almanya’nın savaşa hazır olması yönündeki açıklamaların, halk arasında rahatsızlığı ve korkuyu artırmasını anladığını ifade eden Pistorius, ancak her türlü olasılığa hazır olmak için bu ihtimalin de göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

“Zorunlu askerliğin kaldırılması hataydı”

Bakan Pistorius, “Özgürlük ve güvenlik içinde yaşamaya devam edebilmemiz için önlem almamız gerekiyor.” dedi. Zorunlu askerlik hizmetinin faydalı olabileceğine inandığını söyleyen Pistorius, 2011’de bunun kaldırılmış olmasını “hata” şeklinde nitelendirdi.

“En büyük tehdit Rusya”

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşın 2. yılında, Kırım’ın ilhakının 10. yılında olunduğuna dikkati çeken Pistorius, “Ukrayna, Rusya’ya karşı 10 yıldır kendisini savunuyor. Bu da Rusya’nın şu anda Euro-Atlantik bölgesindeki en büyük tehdit olduğunu bir kez daha açıkça ortaya koyuyor.” ifadesini kullandı.

Boris Pistorius, son iki yılda Ukrayna’ya acil yardım konularının ele alındığını, şimdi uzun vadeli desteğin önemli olduğunu belirterek, Ukrayna için hava savunma yeteneğini sağlamanın gelecekte ana konu olacağını kaydetti.

“5 Yıl İçinde Savaşa Hazır Hâle Gelmeliyiz”

Geçtiğimi günlerde medyaya açıklamalar yapan Almanya Genelkurmay Başkanı Carsten Breuer, Almanya’nın 5 yıl içinde savaşa hazır hale gelmesi gerektiğini bildirmişti. Genelkurmay Başkanı Breuer, “savaşa hazır hale gelmenin” bir süreç olduğunu belirterek, “Ancak sonsuz zamanımız yok çünkü Soğuk Savaş’ın sona ermesinden bu yana ilk kez olası bir savaş dışarıdan bize dikte ediliyor. Analistleri takip ettiğimde ve Rusya’dan kaynaklanan askeri tehdit potansiyelini gördüğümde bu bizim için 5 ila 8 yıl hazırlık zamanı anlamına geliyor.” dedi. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş