Toplum

Ekonomi Uzmanı: “Almanya’da Çalışmaya Değmiyor”

Almanya’da çalışmadan sosyal yardım almanın, çalışmaktan daha fazla gelir getirdiği, bu yüzden de ülkede çalışmaya değmediği öne sürüldü.
20 Şubat 2024
@shutterstock

Almanya’da ekonomistler sosyal yadım almanın, çalışmaktan daha fazla geliri getirdiğini, bu yüzden de inanların çalışmaya değmediğini düşündüğünü açıkladı.

Vatandaşlık parası veya sosyal yardım alanların konut yardımı ve çocuk yardımı gibi ek gelirleri bulunduğunu, çalışan kimselerin bu yardımlardan faydalanamadığını, bu yüzden de insanların çalışmayı değerli bulmadığı bildirildi.

Münih gibi konut kiralarının yüksek olduğu bir şehirde yaşayan iki çocuklu bir aile örneğini veren Münih merkezli Ekonomik Araştırma Enstitüsü Ifo Direktörü Prof.dr Clemens Fuest, meselâ bu ailenin yaptığı ek işle gelirinin brüt 3.000 Euro’dan 5.000 Euro’ya çıkması durumunda, bu ailenin hem vergi hem de sosyal güvenlik primleri ödeyeceğini söyledi.

Münih merkezli Ekonomik Araştırma Enstitüsü Ifo Direktörü Prof.dr Clemens Fuest.

“2.000 Euro Ek Kazançtan 32 Euro Kalıyor”

Dr. Fuest, ailenin, vergi ve sosyal güvenlik primlerini ödemesinin yanı sıra, kira yardımı gibi sosyal desteklerden mahrum kalacağını “Bu aile brüt 2000 Euro fazla kazansa bile eline net olarak ancak 32 Euro kalıyor.” ifadelerini kullanarak, çalışmanın bir değeri olmadığını söyledi.

Dr. Fuest, yarı zamanlı çalışmanın ekonomiyi bir bütün olarak zayıflattığını, vergi ve sosyal prim gelirlerinin düştüğünü, bunun yerine insanların yarı zamanlı işten tam zamanlı işe geçmelerinin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.ib

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş