Okuma Yarışmasını Kazanan Başörtülü Kıza Nefret Saldırısı

Okuma Yarışmasını Kazanan Başörtülü Kıza Nefret Saldırısı

Almanya’nın Bonn kentinde kitap okuma yarışmasını kazanan 11 yaşındaki Müslüman kız sosyal medyada ırkçı ve nefret saldırılarının hedefi oldu.

Almanya’nın Bonn kentinde 6. sınıf öğrencileri arasında yapılan kitap okuma yarışmasını kazanan 11 yaşındaki Dana Bakr, başörtülü olması sebebiyle sosyal medyada ırkçı ve nefret saldırılarının hedefi oldu.

Yarışmayı düzenleyen Literaturhaus Bonn, Dana Bakr’in başörtülü görüntüsünün yer aldığı sosyal medya hesabına yazılan İslamofobik yorumları şiddetle kınadı. Literaturhaus Bonn, ayrıca daha fazla nefret ve ırkçı ifadelerin yayılmasını önlemek için sosyal medya hesabının yorum işlevini kapatmak zorunda kaldı.

“Gönderiyi Silmeyeceğiz”

Literaturhaus Bonn, gönderinin sadece yorum eklenmesini sildiğini, ancak gönderinin sosyal medayada kalacağını da açıkladı. Literaturhaus “Çeşitlilik ve demokrasi talebi görünür kalmalı.” İfadelerini kululandı.

Literaturhaus Bonn kitap okuma yarışmasını kazanan Dana Bakr’ı tebrik eden herkese teşekkür ederken yorumları kapatmasını da “Bu büyük birincimizi tebrik eden, hoşgörüsüzlük ve ırkçılığın tartışmasız kalmamasını sağlayan herkese teşekkür ederiz.” şeklinde açıkladı.

“Biz Buna Alışığız, Aldırmıyoruz bile”

Dana’nın anne ve babası Engy Harir ile Issam Bakr, yorumlara karşı herhangi bir tepki vermeyeceklerini, bu tür hakaretlerle her zaman karşı karşıya kaldıklarını açıklamakla yetindi.

Dana’nın ablaları 16 yaşındaki Arna ve 14 yaşındaki Habiba da “Kardeşimize karşı gösterilen bu tür tepkileri biliyoruz. Buna alıştık ve artık hiç tepki vermiyoruz. Artık aldırmıyoruz bile.” yorumunda bulundu.

Öte yandan Literaturhaus Bonn, sosyal medyada Dana Bakr’e karşı yapılan ırkçı ve İslamofobik hakaretler dolayısıyla polise suç duyurusunda bulundu.