Gündem

“Almanya Dahil Tüm Dünyada İnsan Hakları Erozyona Uğradı”

IGMG Genel Sekreteri Mete, Avrupa’da ve dünyanın diğer bölgelerinde olduğu gibi Almanya’da da insan haklarının ihlal edildiğini, insan haklarının herkes için geçerli olması gerektiğini söyledi.
12 Mart 2024
IGMG Genel Sekreteri Ali Mete @Camiahaber

Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Ali Mete, insan haklarının Avrupa dışında da giderek önemsizleştirildiğini söyledi.

“İnsan Hakları Gerçekten Herkes İçin Geçerli Olmalı”

Özellikle silahlı çatışmalarda insan haklarının artık neredeyse hiç geçerli değilmiş gibi göründüğüne vurgu yapan Ali Mete, bu duruma şu anda özellikle Gazze Şeridi’nde açık bir şekilde şahit olunduğunu söyledi.

“Daha şimdiden milyonlarca kadın, çocuk ve yaşlı yerlerinden edilmiş ve savunmasız bir şekilde bombardımanların insafına bırakılmış durumda. Gözlemciler on binlerce sivilin hayatını kaybettiği bir insani felaketten söz ediyor.” diyen Ali Mete, “Bu yılki Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Haftalarının sloganı olan ‘Herkes İçin İnsan Hakları’ın gerçek anlamına göre hareket edilmesini istedi.

Avrupa’da iltica hakkının fiilen ortadan kaldırılmasının artık an meselesi gibi göründüğüne vurgu yapan IGMG Genel Sekreteri Mete, Alman Hükûmeti ve muhalefetinin, iltica prosedürlerini Almanya dışına taşımanın yollarını bulmak için birlikte hareket ettiğini böyle insan haklarının daha fazla erozyona uğramaması gerektiğini söyledi.

Tedarik Zinciri Yasasında Anlaşılamaması Âcizliktir

“Öte yandan, gerek Afrika’daki plantasyonlarda gerekse Çin fabrikalarında olsun, dünyanın pek çok yerinde emek sömürüsü ya da zorla çalıştırma yoluyla insan hakları ihlal ediliyor. Detaylıca belgelendirilmiş insan hakları ihlallerine rağmen, AB bir tedarik zinciri yasası üzerinde anlaşmaya varabilmiş değil. Bu tam anlamıyla âcizliktir.”

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş