Gündem

Fransa’da Camiye Irkçı Saldırı: Domuz Kafası Bırakıldı

Avrupa’nın en çok Müslüman nüfusu barındıran ülkesi olan Fransa’da ramazan ayında camiye ırkçı saldırı düzenlendi.
12 Mart 2024
@shutterstock

Fransa’nın Pas-de-Calais vilayetinde bir camiye teravih namazı öncesi ırkçı saldırı düzenlendi. İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ramazan ayı boyunca ibadethanelerde güvenliğin artırılması için talimat verdiğini söylemişti.

Gündem | 26 Kasım 2023 Fransa’da Camilere Tehdit: “İyi Bir Müslüman, Ölü Bir Müslümandır” 26 Kasım 2023

Ulusal basındaki haberlere göre, Pas-de-Calais vilayetine bağlı Saint-Omer’de bir camiye teravih namazı öncesi domuz kafası bırakıldı. Onlarca kişinin ibadet etmek için toplandığı camide böyle bir manzarayla karşılaşılması üzerine durum polise bildirildi.

Saint-Omer Türkleri Kültürel Dostluk Derneği Başkanı İsmail Gülmez, France 3 kanalına yaptığı açıklamada, olayla ilgili şikayette bulunacaklarını söyledi.

Darmanin, “Müslümanlar rahatça ibadet edebilecek” demişti

Ramazan boyunca her bir ibadethanenin korunması için talimat vereceğini söyleyen Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, bu ibadethanelerin güvenliğini sağlamak için mevcut fonun iki katına çıkarılacağını bildirmişti.

Darmanin, Müslümanların rahatça ibadet edebilmesi için cami ve ibadethanelerin çevresinde güvenlik önlemlerini artırma talimatı verdiğini açıklamıştı. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş