Hayat

Avrupa’da Fitre Miktarı Açıklandı: 13 Euro

Avrupa’da fitre miktarı 13 Euro olarak açıklandı. Fitrelerin, Ramazan Bayramı namazının kılınmasına kadar ödenmesi daha faziletli.
14 Mart 2024

İslam Toplumu Milli Görüş İrşad Başkanı Celil Yalınkılıç Ramazan ayının Müslümanların muhasebelerini yapma fırsat ve imkanı bulduğu maneviyat iklimi ile dolu bir ay olduğunu söyledi. Ramazan ayında Müslümanların çeşitli ibadetlerle iç içe olduğuna dikkat çeke Celil Yalınkılıç, yediden yetmişe bütün Müslümanların, kadın, erkek, yaşlı, genç hepsinin camilerde teravih namazlarıyla, mukabelelerle ve iftarlarda buluşarak insanlığa ve İslam ümmetine duada bulunduklarını açıkladı.

Avrupa’da Fitre Miktarı

Sadece Ramazan ayına mahsus bir ibadet olan sadaka-ı fitr, yani, fitreye de değinen IGMG İrşad Başkanı Celil Yalınkılıç, “Avrupa’da fitre miktarı bu sene en az 13 Euro olarak açıklandı.” dedi. Celil Yalınkılıç, Camia Haber’e yaptığı açıklamada, ailelerin yeni doğmuş çocukları dahil hanede bulunan her kişi başına en az bu miktarı ödemesi gerektiğini bildirdi.

IGMG’ye bağlı olarak hizmetlerini sürdüren camilerde fitre ve zekât zarfları bulunduğunu, bu zarflarla fitre ve zekâtların cami idaresine teslim edilebileceğini bildiren Celil Yalınkılıç ayrıca Hasene derneğine online olarak da fitre ve zekâtların diğer bağışlarla birlikte ödenebildiğini açıkladı.

IGMG Ramazan’da Nasıl Hizmet Veriyor?

Ramazan ayı hazırlıklarının Ramazan ayı gelmeden tamamlandığını bildiren Celil Yalınkılıç, Ramazan öncesinde tüm imamlarla bir toplantı yapılarak bazı hatırlatmalarda bulunulduğunu ve Ramazan programının açıklandığını bildirdi.

“Ramazan ayında normal dönemlerde olmadığı kadar insanlar camilerimize cemaat olarak geliyor, Her yaştan ve her düşünceden Müslüman camilerimizde buluşuyor.” diyen IGMG İrşad Başkanı Yalınkılıç, ötekici olmaktan uzak, yumuşak ve kuşatıcı bir dille cemaatle beraber Ramazan ayının idrak edildiğini söyledi.

Komşularımıza Karşı Vazifelerimiz Var

Camilerin Ramazan ayında yoğun bir cemaatle buluşması dolayısıyla komşuların da Ramazan ayı hakkında bilgilendirildiğini, iftarlara davet edildiğini bildiren Celil Yalınkılıç azınlık olarak yaşayan Müslümanlar olarak, komşuların da bu Ramazan coşkusunu izlemeleri gerektiğini söyledi.

Camilere Gelemeyenleri Camiye Getirip Götürüyoruz

Dünyanın muhtelif yerlerinden Avrupa’ya mülteci olarak gelmiş Müslümanların da 5 vakit namaz ve teravih kılma ihtiyaçları bulunduğuna vurgu yapan Celil Yalınkılıç, bazı camilerde, camilere gelme imkânı olmayan mültecilerin bulundukları yerden alınıp, namaz sonrasında tekrar geri götürüldüklerini bildirdi. Yalınkılıç “Camilerimiz, Ramazan ayında camiye gelebilme imkânı olmayan mültecilerin evlerine kapılarına giderek arabalarla insanları oradan alıp camiye getirip hem iftar etmelerine imkân sağlıyor em de namazlarını eda edebilme imkanını sunmuş oluyorlar.” dedi.

Toplu İftarlar Ramazan Ruhunu Yansıtıyor

Camilerde toplu iftarların verildiğini, bu iftarlara oruç tutan veya tutmayan ayırımı yapmadan herkesin katıldığını bildiren IGMG İrşad Başkanı Celil Yalınkılıç bunun da Ramazan ayının bereketiyle geldiğini gösterdiğini söyledi. Yalınkılıç iftarları şöyle ifade etti: “İster oruç tutan insanlar olsun isterse olmasın. Netice itibariyle camimizdeki iftar olduğunu duyan herkes iftarlarımıza iştirak ediyor, geliyor ve bu bizim için de bir zenginlik oluyor. Camilerimiz de ve idarecilerimiz, cemaatimiz de bundan mutluluk duyuyorlar. Açıkçası söylemek gerekirse dolayısıyla bu iftar sofralarında da her kesimden insanlar gelip böyle bir hizmet sunuyoruz ve binlerce insanın gelip katıldığı iftar sofralarımız var. O bakımdan Ramazan tabii kendi bereketiyle geliyor.”

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş