IGMG Thannhausen Camiine Çirkin Saldırı

Kimliği belirsiz kişiler, IGMG Thannhausen Fatih Camiini tahrip etti ve duvarına Davut Yıldızı yaptı.

Almanya’da İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Schwaben Bölgesine bağlı Thannhausen Fatih Camii’ne çirkin bir saldırı yapıldı.

Thannhausen Fatih Camii Başkanı Recep Eken, olayı akşam saatlerinde fark ettiklerini açıkladı. “Gençler Teravih namazı için camiye girdiklerinde caminin tahrip edildiğini fark etti.” diyen Recep Eken, saldırının bir an önce aydınlatılmasını, fail veya faillerin hesap vermesini talep ettiklerini bildirdi.

Camiye yapılan saldırı polise bildirildi. Polis soruşturma başlattı.

Cumartesi öğleden sonra meydana gelen saldırıda kimliği belirsiz kişi ya da kişiler Thannhausen Fatih Camiinin duvarlarını yeşil boyalarla boyadı ve bir yere de Davut Yıldızı çizdi.

Kimliği belirsiz kişiler camiyi tahrip ettikten sonra e caminin dört farklı yerine dört bıçak bıraktı. Failler ayrıca caminin bağış kutusunu da kırarak içerideki parayı çaldı.

Geçen Sene Almanya’da Müslümanlara ve Camilere 569 saldırı Oldu

Almanya’da camilere ve Müslümanlara yapılan saldırılar son aylarda giderek arttı. Ülkede geçen yıl Müslümanlara ve camilere yönelik 569 saldırı kaydedildi. Bu sayının daha fazla olduğu ifade edilirken, saldırıların failleri çoğunlukla aşırı sağcı çevrelerden geliyor. Kaydedilen suçlar arasında internette nefret söylemi, tehdit mektupları ve kişisel saldırıların yanı sıra mülke zarar verilmesi ve duvar yazıları da yer alıyordu. Olaylarda 25 kişi hafif yaralanmış ve olaylarla ilgili olarak sadece bir şüpheli tutuklanmıştı.