Gündem

AfD Milyonlarca Göçmeni Sürgün Etme Planını Tekrarladı

Almanya’da aşırı sağ çevrelerin milyonlarca göçmen asıllı kişiyi Almanya’dan sürgün etme programına şimdi AfD de katıldı.
19 Mart 2024

Almanya’da milyonlarca göçmen kökenli kişiyi sürgün etme planları Almanya İçin Alternatif Partisi’nden (AfD) da açık destek buldu. Partinin Brandenburg Eyalet Başkanı René Springer eyalette iktidara geleceklerini ve Almanya’dan milyonlarca göçmenin sürgün edilmesi gerektiğini açıkladı.

Yaklaşan Brandenburg eyalet seçimleri öncesinde yapılan anketlerde AfD’nin en güçlü siyasal parti olarak ortaya çıkmasını değerlendiren René Springer, milyonlarca göçmenin geri gönderilmesini istediği yolundaki bir haberinin Pazar günü Alman medyasında gündeme gelmesi üzerine “Aynen öyle!” yorumuyla yayımladı.

AfD’nin Brandenburg eyaleti yeni başkanı seçilen René Springer daha önceleri, aşırı sağ çevrelerin milyonlarca göçmeni geri gönderme planlarını, “Gizli bir plan değil, bir vaat” diyerek desteklemişti

René Springer, Barndenburg’daki parti kongresinde yaptığı konuşmada Almanya’yı “eski partilerin pençesinden” kurtarmak istediklerini de açıkladı.

 

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş