Toplum

Gouda Peynirlerinde Peynir Tadı Çıkmadı

Almanların en çok sevdiği peynirlerden Gouda peynirleri test edildi ve peynirlerde gerçek Gouda peynir tadı çıkmadı.
19 Mart 2024
@shutterstock

Almanya’da en çok sevilen peynirler arasında yer alan ve süper marketlerde satılan dilimlenmiş Gouda (Huda) peynirlerinde tam peynir tadı çıkmadı. Uzmanlar, denedikleri hiçbir peynirden memnunu kalmadı. Uzmanlar ayrıca, yerel üreticilerden ve peynir satıcılarından alınan Gouda’ların daha kaliteli olduğunu açıkladı. Ambalajların hepsinin plastik ve ambalajlarda yumuşatıcı olması da uzmanlardan kötü not aldı.

Hiç Biri Çok İyi Not Almadı

Almanya’nın birinci televizyon kanalı ARD’ye bağlı SWR televizyonu tarafından hazırlanan MARKTCHECK programına göre, yapılan testlerde Almanya’da piyasada satılan Gouda peynirlerinin hiçbiri “çok iyi” notu alamadı.

SWR MARKTCHECK programı, iki peynir uzmanına 6 farklı Gouda ürününü tat, koku, kıvam, görünüm ve ambalajda bulunan yumuşatıcılar açısından inceletti. Sonuçta, 5 farklı Gouda ürünü “iyi” notunu aldı. Bir tanesi de “tatmin edici” notunu aldı.

Organik Gouda En Az Notu Aldı

Organik olarak piyasaya sunulan Andechser Gouda ürünü ise en az notu aldı. Bu ürünün paketlerinde zararlı yumuşatıcı madde tributil fosfat bulundu. Firma, durumu inceleyeceğini ve üretici firma ile düzeltilmesi yoluna gidileceğini açıkladı

Testte, dilimlenmiş Gouda ürünleri arasında yer alan ve. Lidl ve Aldi marketlerinin ürünlerinin yanı sıra, Frico ve Beemster markaları incelendi. Organik olarak satılan Andechser Gouda lezzet açısından ortalama olarak iyi notu alırken, Alnatura markalı bir başka organik Gouda’nın ise tadı acı bulundu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş