Worms Fatih Camii İftarda Belediye Başkanı ve Milletvekillerini Ağırladı

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Rhein-Neckar-Saar (RNS) Bölgesine bağlı olarak hizmet veren Worms Fatih Camii, uzun yıllardır sürdürdüğü iftar çadırı geleneğini Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bu sene de devam ettiriyor.

Mehmet Çalay

IGMG Rhein-Neckar-Saar (RNS) Bölgesine bağlı Worms Fatih Camii’nde verilen iftar yemeğine belediye başkanları, milletvekilleri,, davetliler, evsizler ve mülteciler katıldı.

Geleneksel olarak düzenlenen iftar daveti, bu yıl bir yenilik yapılarak  çadır yerine caminin yapım aşamasında olan konferans salonunda gerçekleştiriliyor. Yetkililerin yapmış oldukları açıklamalara göre çeşitli milletlerden günlük yaklaşık 700-800 vatandaş iftar vaktinde ağırlanıyor.

Worms Büyükşehir Belediye Başkanı Adolf Kessel

Yüzlerce kişi katıldı

Geçtiğimiz günlerde verilen iftara IGMG RNS Bölge IGMG Başkanı Şerif Aslan, RP İslam dernekleri çatı kuruluşu Şura Derneğinin başkanı Akif Ünal, Worms Büyükşehir Belediye Başkanı Adolf Kessel, Rheınlan Pfalz SPD milletvekili Kathrin Anklam-Trapp, Osthofen Belediye Başkanı Thomas Goller, Worms belediye meclisi üyesi SPD’den Serdar Uzatmaz, Carlo Riva, FDP meclis üyesi Alfred Koch, CDU meclis üyesi Dr.Klaus Karlin, Hartman Marion, Osthofen belediye meclis üyesi Cihan Ölmez, Worms göç ve uyum sorumlusu Savo Beoles, Worms DİTİB yetkilileri, Protestan kilisesi dekanı, Caritas yardım kuruluşu yetkilisi Bruckmaier, AWO yetkilisi Isabel Neubauer’in yanı sıra çok sayıda mülteci ve evsiz vatandaş katıldı.

IGMG RNS Bölge IGMG başkanı Şerif Aslan misafirlerle.

“Amacımız yük olmak değil yük almaktır”

Davette önemli konuşmalar yapıldı. Müslümanların ve İslam dininin Almanya’nın bir parçası olduğu ifade edildi. Tüm konuşmacıların ortak ifadesi birlik, beraberlik ve ırkçılığa karşı çıkmak oldu.

IGMG teşkilatının topluma daha faydalı olabilmesi için gayret gösterdiklerini söyleyen RNS Bölge Başkanı Şerif Aslan, “Tüm insanlığa hizmet etmek istiyoruz. Amacımız yaşadığımız ülkeye yük olmak değil bilakis yük almaktır” ifadelerini kullandı.

İftarda çocuklar da unutulmadı. Minik katılımcılar için balon, oyuncak ve şeker reyonları oluşturuldu. Cemiyet Başkanı Uğur Yücel, “Böyle  mübarek bir ayda 700-800 vatandaşa hitap edebiliyorsak ne mutlu bize” diyerek katılım sağlayan herkese teşekkür etti.