Toplum

Almanya’da Saatler Ne Zaman İleri Alınacak?

Almanya’da 31 Mart'ta kış saatinden yaz saati uygulamasına geçilecek. 2024 yılına ait saat uygulaması hakkında tüm bilgiler haberimizde.
22 Mart 2024
Almanya'da saatler bu yıl 31 Mart tarihinde ileri alınacak. @Shutterstock

Almanya’da saatler ne zaman alınacak sorusu, her yıl ilhbaharda gündemde gelir, İlkbaharda saatler mart ayının son pazar günü ileri alınır. 2024 yılında bu, 31 Mart’a denk gelecek. Kışın ise saatler ekim ayının son pazar günü geri alınır. Bu yıl bu tarih ise 27 Ekim olacak.

Almanya’da saatler ne zaman alınacak?

  • 31 Mart 2024 (Yaz saati)
  • 27 Ekim 2024 (Kış saati)
  • 30 Mart 2025 (Yaz saati)
  • 26 Ekim 2025 (Kış saati)

Almanya’da Saatler neden alınıyor?

1980 yazından bu yana, saatler yılda iki kez alınıyor. Saatlerin alınmasının amacı, daha fazla güneş ışığından yararlanarak günü daha iyi kullanabilmek ve böylece enerji tasarrufu sağlamak olarak belirlenmiş durumda.

büyük bir kısım karşı çıkıyor

Ancak ülkede toplumun önemli bir kısmı saatlerin alınmasına karşı çıkıyor. Özellikle saatlerin alınması sonrası bazı kişiler uyku bozuklukları, yorgunluk veya konsantrasyon problemleri gibi sorunlarla karşı karşıya kalabiliyor. 31 Mart’ta olacağı gibi, özellikle kış saatinden yaz saatine geçişlerde geceler bir saat kısaldığı için, bu yük daha da ağır hissedilebiliyor.

Uygulama sona mı erdirilecek?

Avrupa Birliği, Mart 2019’da uygulamayı 2021’den itibaren kaldırma konusunda karar almıştı. Ancak 27 AB ülkesinin yeterli çoğunluğu alınamadığı için bu karar uygulanamamıştı. Mevcut planlamaya göre, saatler 2026 sonuna kadar alınmaya devam edecek. Ondan sonraki süreç ise belirsizliğini koruyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş