Toplum

Hasene 1500 Kişilik Bihaç Mülteci Kampında İftar Verdi

Hasene yardım derneği Bosna’nın Bihaç kentinde bulunan ve çoğunluğu Suriye ve Afganistan asıllı 1500 kişinin kaldığı mülteci kampında iftar verdi.
23 Mart 2024

Hasene uluslararası insani yardım derneği, Bosna Hersek’in kuzey batısında bulunan sınır kenti yakınlarındaki mülteci kampında iftar yemeği verdi.

Çoğunluğunu Suriyeli ve Afganlı göçmenlerin kaldığı kampta yaklaşık 1500 kişi kalıyor. İftar yemeğinde Hasene Başkanı Bekir Altaş ile IGMG Bakanlar Bölge Başkanı Edin Salkoviç’in de bulundu. İftara, Birleşmiş Milletler Göç organizasyonu (IOM) Bosna Hersek Kamp Koordinasyonu ve Yönetimi Başkanı Kenan Keseroviç de katıldı.

Avrupa Birliği ülkelerine geçmek için ilticalarının kabulünü bekleyen mültecilere verilen iftarda bir konuşma yapan Hasene Başkanı Bekir Altaş, mültecilerin kendi evlerinden ve ailelerinden uzakta olmalarına rağmen hâlâ daha iyi bir yarına ve herkesin onuruna saygı duyulan bir dünya umudunun kaybolmadığını söyledi.

Bekir Altaş bütün zorluklarına rağmen mültecilerin gösterdiği sarsılmaz dayanıklılık örneğinin bir şefkat izharı olduğunu söylediği konuşmasında, mültecilerden Ramazan ayının ruhuna mutabık olarak kişisel gelişim ve eğitimlerini geliştirmenin yollarını arama tavsiyesinde bulundu.

Altaş ayrıca Avrupa hükümetlerine bir çağrıda bulunarak, sığınma hakkının korunmasını istedi ve insan hakları ile insan onurunun korunmasının önemine vurgu yaptı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş