Dünya

Moskova’da Korkunç Terör Saldırısı: 90’dan Fazla Kişi Öldü

Moskova'da konser salonuna yapılan terör saldırısında 93 kişi hayatını kaybederken, saldırıyı DEAŞ üstlendi. Saldırganlardan bazıları yakalandı. Saldırganlar Tacik asıllı çıktı.
23 Mart 2024
@aa

Rusya’nın başkenti Moskova’da dün gece bir konser yapılan terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 93’e yükseldi. Saldırıda yüzü aşkın yaralı olduğu, yaralıların da önemli bir kısmının durumunun kritik olduğu açıklandı.

Rusya emniyet güçleri Crocus City Hall konser salonuna yapılan saldırının 5 saldırgan tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

Terör Örgütü DEAŞ ÜSTLENDİ

Bu arada, terör örgütü DEAŞ da saldırıyı üstlendi. Saldırıyı yapanların isimleri de açıklandı. Saldırganlardan 4’ünün Tacikistan asıllı olduğu bildirildi.

Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin’e yapılan bilgilendirmede saldırıyla ilgili olarak 11 kişinin tutuklandığı ifade edildi.

Moskova’da hafta sonu halka açık tüm etkinlikler de iptal edildi.

ABD, İngiltere, Kanada dahil bazı ülkeler Rusya’daki vatandaşlarını uyarmıştı

Öte yandan ABD’nin Moskova Büyükelçiliği’nin, 8 Mart’ta başkent Moskova’daki vatandaşlarına kalabalıktan uzak durma, özellikle konser salonlarında bulunmama uyarısında bulunmuş olması dikkat çekti.

 

Reklam (İç Sayfa)

Pin It on Pinterest

Paylaş