Avrupa’da Binlerce Kişi Gazze’de Ateşkes İçin Yürüdü

Avrupa’nın birçok şehrinde Filistin’e destek yürüyüşleri yapıldı, İsrail’in Gazze’ye saldırıları protesto edilerek ateşkes çağrısı yapıldı.

İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, İsrail’in saldırıları Avrupa’nın birçok kentinde protesto edilmeye devam ediyor. Gazze’de benzeri görülmemiş bir insani kriz yaşandığı vurgulayan binlerce Avrupalı, toplandıkları meydanlarda ateşkes çağrısında bulundu.

[post-refarans id=”57685″ taraf=”sol”]

İngiltere genelinde 48 noktada toplanan vatandaşlar, Gazze’de acil ateşkes çağrısıyla yürüyüşler düzenledi. Ülkede geçen ekimden beri Filistin’e destek yürüyüşleri düzenleyen sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla binlerce kişi ülke genelindeki 48 noktada gerçekleştirilen eylemlere katıldı.

Başkent Londra’da, Gazze’de ateşkes çağrısıyla 11 eylem düzenlendi. Camden bölgesinde bir araya gelen eylemciler, ana muhalefetteki İşçi Partisi lideri Keir Starmer’ın Mornington Crescent bölgesindeki ofisine yürüdü.

İngiltere genelinde 48 noktada toplanan vatandaşlar, Gazze’de acil ateşkes çağrısıyla yürüyüşler düzenledi.

Berlin’de Filistin’e destek gösterisi

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Filistin ile dayanışma göstermek için çok sayıda kişi, Herrmann Meydanı’nda toplandı. Göstericiler daha sonra Filistin bayraklarıyla Kottbusserdamm ve Adalbert caddelerinden Oranien Meydanı’na yürüdü.

Üzerinde “Filistin’e özgürlük”, “Herkes yaşama, özgürlük ve güvenlik hakkına sahiptir – Filistinlilerin hayatı önemlidir”, “Soykırımı ve işgali durdurun” ve “Filistinliler için barış ve adalet” yazan döviz ve pankartlar taşıyan göstericiler, attıkları sloganlarla Alman hükümetini İsrail’e silah sağlamasından dolayı eleştirdi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Filistin’e destek gösterisi düzenlendi.

Fransa’nın başkenti Paris’te bir araya gelen yüzlerce kişi Filistin’e destek gösterisi düzenledi. Kötü hava koşullarına rağmen başkentte bulunan Bastille Meydanı’nda toplanan göstericiler, ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla, Filistin’e destek sloganları attı.

Fransa’nın başkenti Paris’te bir araya gelen yüzlerce kişi Filistin’e destek gösterisi düzenledi.

Viyana’da İsrail’in Gazze’ye saldırıları protesto edildi. Avusturya’nın başkenti Viyana’nın önemli caddelerinden Mariahilfer’de bir araya gelen göstericiler, Filistin bayraklarının yanı sıra “Acil ateşkes”, “Soykırıma hayır” ve “Özgür Filistin” yazılı pankartlar taşıdı.

Sağanak nedeniyle konuşmalar kısa tutuldu. Göstericiler, insani felaketin ciddi boyutlara vardığı Gazze’de ateşkesin sağlanması ve yardımların engelsiz şekilde bölgeye ulaştırılması talebinde bulundu. Daha sonra göstericiler, insan hakları meydanına kadar yürüdü.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Filistin’e destek yürüyüşü yapıldı, İsrail’in Gazze’ye saldırıları protesto edildi.

İrlanda’nın başkenti Dublin’de, Filistin’e destek gösterisi yapıldı. İrlanda Filistin Dayanışma Derneğince, Dublin’deki “Garden of Remembrance” Parkı’nda düzenlenen gösteriye çok sayıda kişi katıldı. Filistin bayrakları taşıyan göstericiler daha sonra St. Stephen’s Green Parkı’na yürüdü.

İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto eden göstericiler, “Gazze’deki soykırımı durdurun”, “Ateşkes şimdi” ve “Filistin’e özgürlük” yazan döviz ve pankartlar taşıdı. Göstericiler arasında bulunan Soykırıma Karşı Anneler Derneği üyesi Niall Greenan ve eski İrlandalı ragbi oyuncusu Tony Ward, açıklamalarda bulundu.

“İrlanda halkı ateşkes istiyor”

Greenan, İrlanda hükümetinin, vatandaşların Gazze konusunda ne düşündüğünü bilmesinin büyük önem taşıdığını ifade ederek “İrlanda halkının yüzde 71’i ateşkes ve yaşananların son bulmasını ve İrlanda’nın İsrail’i desteklememesini istiyor. Bu yüzden sokaklara çıkmalı ve bunun bilinmesini mümkün kılmalıyız.” dedi. (aa,c)

İrlanda’nın başkenti Dublin’de Filistin’e destek gösterisi yapıldı.