Yazarlar

Rusya’ya Terör Saldırısı Veee… Terörü Kınamamızı Niye İstemediler ki?

4 DEAŞ'çi Moskova'da 150 kişi öldürdü, Avrupa'da hiç kimse, Müslümanlardan "Terörle aralarına mesafe koymalarını" istemedi. Bunda bir tuhaflık yok mu?
25 Mart 2024

Görünürde 4 terörist Moskova’da vahşice bir saldırı gerçekleştirdiğinde herkes bu saldırının ister istemez Ukrayna tarafından yapılmış bir saldırı olabileceği ihtimalini düşünmüş olabilir.

Teröristler, Moskova Crocus City Hall-Belediye Kültür Merkezi konser salonunda, ne olduğundan hiçbir haberleri olmayan insanlara kurşun yağdırırken üstünkörü ve öylesine vahşice ama zevk alan bir tavırla saldırıyorlardı ki, sanki bir film sahnesi görüntüsü veriyorlardı.

İçimden “İnşallah saldırganlar bu işi İslam adına yapmıyorlardır.” diye geçmedi değil. Zira, New York, Londra, Madrid, Paris saldırılarında, bu saldırıların hesabını o vahşi saldırganlar değil, biz gariban Müslümanlar vermek zorunda kalmıştık.

Konuştuğumuz herkese, saldırının vahşetinin bizleri nasıl sarstığını ifade edemeden “Ben Müslüman’ım, ama terörist değilim. Teröristleri kınıyorum, vallahi billahi de kınıyorum” diye yüzlerce kez yemin etmek durumunda kalıyorduk. Bu durum asıl saldırganlar, yani “İslamcı teröristler” için değil, bizim gibi gariban Müslümanlar için tam bir işkenceydi. O saldırganlarsa, bir tarafta “inancımızı, bizim adımıza” kullanarak istismar ediyorlar, diğer taraftan da “mujahid” oluyorlardı.

Ve bu sefer korktuğumuz başımıza gelmedi. Hiç kimse bize, “terörü kınıyor musun, kınamak zorunda ve lanet okumak zorundasın” demiyordu. Kimsenin aklına da gelmedi bunu sormak. Müslüman kuruluşlar da “terörle aralarına mesafe koyduğuna” yemin etmek zorunda bırakılmadı.

Haa işin bu şekilde olması en normal olanıydı. Ama gerçekten de bunun böyle olmasına şaşırmadım değil. Moskova’da 150’e yakın sivili öldürenler, “Hem Müslüman, hem İslamcı, hem de DEAŞ’çi” olmalarına rağmen kimse bize laf etmeye bile kalkışmadı.

Allah Allah, ne oluyor bu adamlara yahu? Sizce de burada bir yanlışlık yok mu? Niye bize kimse şey sormuyor? Niye kimse bizden “Terörü desteklemediğimizi, ispat etmemizi” istemiyor?

Yoksa, Moskova’da vahşice öldürülenler sivil insan değil mi? Yoksa, DEAŞ’ci olduklarını söyleyen bu zillet herifler “İslamcı Jihadistler” değil mi?

Ne zıkkım, ne cehennemlik olurlarsa olsunlar, lanetlenecek bu adamların vahşetinin böylesine ürkütücü olarak görülmemesi aslında vahşetin bir başka korkutucu yönü. Bunun ne nedenini ne de cevabını bulamıyorum.

Unutmadan söyleyeyim, şu anda dünyada en canlı DEAŞ’li terör örgütü en aktif olarak Afganistan’da ve Rusya’da bulunuyor. Bizim gibi Müslümanları ya “kafirleşmiş mürtedler” ya da en azından “sapık zındıklar” olarak görüyorlar. Bizim, kanımızı da, malımızı da, namusumuzu da kendilerine helâl görüyorlar.

Pin It on Pinterest

Paylaş