Toplum

Yaz Tatilinde Türkiye’ye Uçuşlar Yine Cep Yakacak: Biletler 3 bin 500 Euro!

Avrupa’dan Türkiye’ye yaz tatilinde bilet fiyatları yine cep yakacak. Camia Haber, Almanya, Fransa ve Hollanda’dan İstanbul’a uçacak vatandaşlar için fiyatları derledi.
25 Mart 2024
@Shutterstock

Avrupa’nın birçok ülkesinde temmuz ayında okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte Türkiye kökenli vatandaşlar Türkiye’ye akın ediyor. Yaz tatiline aylar kala vatandaşlar uçak biletlerini şimdiden organize etme uğraşında. Peki Almanya’dan, Fransa’dan veya Hollanda’dan Türkiye’ye bilet fiyatları ne kadar?

Köln’den 3 bin Euro

Almanya’da en fazla Türk’ün yaşadığı şehirlerden olan Köln’den İstanbul’a Türk Hava Yolları ile dört kişilik bir aile için (6 Temmuz gidiş, 31 Ağustos dönüş) uçuşlar yaz tatili döneminde yaklaşık 3 bin Euro’yu bulacak. Başkent Berlin-İstanbul arası uçuş fiyatları ise (20 Temmuz gidiş, 31 Ağustos dönüş) 2 bin 833 Euro olarak dikkat çekti.

Paris’ten 3 bin Euro

Fransa’nın başkenti Paris’ten Türk Hava Yolları ile (6 Temmuz gidiş, 31 Ağustos dönüş) İstanbul’a gitmek isteyen yaz tatilinde kişi başı bilet fiyatı yaklaşık 750 Euro olarak dikkat çekiyor. Buna göre uçakla seyahat etmek isteyen söz konusu bir aile bu yıl yaklaşık 3 bin Euro’yu gözden çıkarmak zorunda.

Gündem | 9 Ekim 2022 Uçaklarda El Bagajları da Paralı Oluyor 9 Ekim 2022

Amsterdam’dan 2 bin 533 Euro

THY ile Amsterdam’dan yola çıkanlar ise 2 bin 533 ödemek zorunda olacak. Berlin’nden yola çıkan dört kişilik bir aile ise 2 bin 651 Euro ödeyecek.

Pegasus THY’den daha pahalı

Pegasus Hava Yolları ile ise Köln’den İstanbul’a uçuşlar ise yaz tatili döneminde 3 bin 595 Euro olarak dikkat çekti. Paris’ten yola çıkanlar için bu fiyat 2 bin 732 Euro. Amsterdam-İstanbul arası uçuşlar ise 2 bin 913 Euro olarak belirlendi. Pegasus Hava Yolları ile Almanya’nın başkenti Berlin’den ise İstanbul’a bilet fiyatları tatil döneminde 2 bin 700 Euro’yu buluyor.

“arabayla yolculuk zor fakat avantajlı”

Almanya’da her yıl olduğu gibi bu yıl da milyonlarca vatandaş, yüksek bilet fiyatları nedeniyle yine karayolunu tercih edecek. Konuyla ilgili Camia Haber’e konuşan vatandaşlar, “Bu fiyatlarda uçak ile gitmek bizi maddi açıdan çok zorluyor. İki gün arabayla yolculuk zor fakat maddi anlamda çok avantajlı.” diye konuştu.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş