Toplum

Almanya Vatandaşlık Testine İsrail İle İlgili Sorular Ekliyor

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, vatandaşlık testine, İsrail'in varlık hakkı ve Almanya'daki Yahudi yaşam ile ilgili soruların ekleneceğini açıkladı.
26 Mart 2024
@aa

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, “Spiegel” dergisine verdiği demeçte, vatandaşlık testine Holokost, İsrail’in varlık hakkı ve Almanya’daki Yahudi yaşamı hakkında soruların ekleneceğini duyurdu. Faeser, “Almanya’nın tarihine kara bir leke olarak geçen Holokost suçundan dolayı Yahudilere ve İsrail devletinin korunmasına yönelik özel bir sorumluluğumuz var” dedi. Faeser ayrıca “Bu sorumluluk, bugünkü kimliğimizin bir parçasıdır.” diye ekledi.

Yahudi ibadethanelerin adı sorulacak

Buna göre Alman vatandaşlığına geçmek isteyenlere sorulacak yeni sorular arasında, Yahudi ibadethanelerin adı, İsrail devletinin ne zaman kurulduğu ve Almanya’nın İsrail için özel bir sorumluluk hissetmesinin sebepleri yer alıyor. Ayrıca, Almanya’da Holokostu inkar etmenin cezasının ne olduğu da yine bu sorular arasında.

Gündem | 19 Ocak 2024 Almanya’da Çifte Vatandaşlık Yasası Meclis’ten Geçti 19 Ocak 2024

kısa süre içinde güncellenecek

Alman vatandaşı olmak isteyenlerin, bunları bilmesi ve Almanya’nın bu konudaki duruşunu benimsemesi gerektiğini vurgulayan Faeser, bu nedenle vatandaşlık testinde değişiklik yapılacağını belirtti. Değişiklik için bir yönetmeliğin de kısa süre içinde güncelleneceği gelen bilgiler arasında.

vatandaşlık testi

Vatandaşlık testi şu anda 33 sorudan oluşuyor ve her soru için dört olası cevaptan doğru olanını seçmek gerekiyor. En az 17 soruya doğru cevap verenler, testi geçmiş sayılıyor. Federal İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, son yıllarda testi geçenlerin oranı yüzde 90’ın üzerinde oldu.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş