Almanya’da Emekli Raporu: En Fazla Maaşı Hangi Yaş Grubu Alıyor?

Almanya’da Emekli Raporu: En Fazla Maaşı Hangi Yaş Grubu Alıyor?

Almanya’da emekli maaşı miktarı hangi faktörlere bağlı? En fazla emekli maaşını hangi yaş grupları alıyor? Camia Haber, bu sorulara cevap aradı.

Almanya’da emekli maaşı miktarı bir çok faktöre bağlı. Doğum yılı, prim ödenen yılların sayısı ve çalışma hayatı boyunca elde edilen gelir gibi çeşitli faktörler emekli maaşının miktarını belirliyor. Peki en fazla emekli maaşı hangi yaş grupları alıyor? Camia Haber, bu sorunun cevabını aradı.

en yüksek maaşı alanlar 1955 ile 1969 arası doğanlar

Alman Emeklilik Sigortası’nın yayımladığı verilere göre Almanya’da en yüksek emekli maaşı alanlar 1955 ile 1969 arasında doğan kişiler. Bu kişiler özellikle uzun çalışma süreleri ve yüksek emekli maaşı seviyesinden faydalanıyor. Bu nesilden bir çoğunun gelecek yıllarda emekliliğe ayrılmayı planladığı aktarıldı.

[post-refarans id=”48788″ taraf=”sol”]

Sigortanın verilerine göre 1970 ile 1974 arasında ve 1975 ile 1984 arasında doğanlar da yayımlanan istatistiklere göre yüksek emekli maaşı alacak. Fakat yine de her emeklinin kendine özel emekli maaşı miktarının olduğunun altı çizildi. Alman Emeklilik Sigortası’nın yayınladığı bilgilere göre, uzun çalışma süreleri ve emeklilik puanını artırma imkanları ile de emekli maaşı yükseltilebiliyor.

maaş miktarında çeşitli faktörler etkili

Emekli maaşında sadece yaş faktörü rol oynamıyor. Yapılan açıklamada bunun yanında, doğum yılı, primin ödendiği yılların sayısı, çalışma süresince kazanılan maaş, emeklilik puanı, erken emeklilik gibi faktörler de emekli maaşı miktarının belirlenmesine etkili oluyor.

yaşa göre emekli maaşı ne kadar?

Doğum yılına göre kesin bir emekli maaşı miktarından bahsetmek mümkün değil. Ancak Alman Emeklilik Sigortası yılda bir defa emekli maaşı istatistiklerini yayınlıyor. Bunlar ortalama miktarlar olarak ifade ediliyor.(bb)