Gündem

Almanya’da Yangın Faciası: Bebekli Türk Aile Yok Oldu!

Almanya’nın Solingen şehrinde çıkan yangında Türk aile hayatını kaybetti. İlk önce bulunamayan bebeğin de saatler sonra cansız bedenine ulaşıldı.
26 Mart 2024

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Solingen şehrindeki bir evde çıkan yangında Bulgaristan Türkü oldukları öğrenilen bir aile hayatını kaybetti. Altı saat süren müdaheleler sonucu söndürülen yangının ardından anne- baba ve bir çocuğun cansız bedeni bulundu. Bazı bina sakinleri camdan aşağıya atlarken, 9’u ağır olmak üzere toplamda 21 kişinin de yaralandığı belirtildi.

bebeğin cansız bedeni bulundu

Saatler boyunca süren kurtarma çalışmalarında ilk etapta bebek hariç, iki yetişkin, bir çocuk olmak üzere tüm aile fertlerinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Daha sonra kurtarma ve ceset bulma köpekleri ile ilk önce bulunamayan bebeğin cansız bedenine ulaşıldığı aktarıldı.

“Kızın, torunun, hepsi öldü diyemem”

Olay sonrası evin önünde toplanan ailenin yakın akrabaları, büyük bir üzüntüyle olanları izledi. Alman RTL’e konuşan Ivaylo A., çıkan yangında kuzenini, kuzeninin kocasını ve çocuklarını kabettiğini üzülerek anlattı. Ivaylo, “Bulgaristan’daki akrabalarımız da dört gözle haberlerini bekliyor fakat bunu onlara söyleyemem. ‘Kızın, torunun, hepsi öldü diyemem.’” diye kaydetti.

“Hiçbir düşüncem kalmadı, artık düşünemiyorum”

Bulgaristan’daki ailesinin kendisini dakika başı aradığını ve olayla sonrası büyük bir şok yaşadığını belirten Ivaylo, “Hiçbir düşüncem kalmadı, artık düşünemiyorum.” diye vurguladı.

belediye başkanı: “korkunç bir trajedi”

Solingen Belediye Başkanı Tim Kurzbach, şehrin belediye binası için yas bayrağı çekilmesi talimatını verdi. Kurzbach yaşanan acı olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu gece şehrimizin üzerine korkunç bir trajedi çöktü. Yangında hayatını kaybedenlerin ve yakınlarının yanındayım. Yaralananlara acil şifalar diliyorum.” diye konuştu.

“yangının mahiyetinin açıklığa kavuşturulmasını önemle temenni ediyoruz”

Türkiye Cumhuriye Düsseldorf Başkonsolosluğu da yaşanan olayla ilgili yaptığı paylaşımda, “Solingen’de yaşadıkları apartmanda dün sabaha karşı çıkan yangında hayatını kaybeden Bulgaristan Türkü soydaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı yakınlarına başsağlığı, yararıla ise acil şifalar diliyoruz. Sözkonusu yangının mahiyetinin biran evvel soruşturularak açıklığa kavuşturulmasını önemle temenni ediyoruz. Bu kapsamda Başkonsolosluğumuz ilgili makamlarla temasta kalmaya devam edecektir.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

Pin It on Pinterest

Paylaş