Gündem

EURO 2024’ün Ev Sahibi Almanya, Tüm Sınırları Kontrol Edecek

Almanya'nın, ev sahipliği yapacağı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda güvenliği artırmak amacıyla kara sınırlarında geçici kontroller yapacağı bildirildi.
26 Mart 2024
@Shutterstock

Almanya, 14 Haziran-14 Temmuz’da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası sırasında tüm sınırlarında geçici kontrol gerçekleştireceğini açıkladı.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Rheinische Post gazetesine yaptığı açıklamada, EURO 2024 için dış tehditlere karşı hazırlık yaptıklarını belirtti.

9 ülkeyle sınırı var

Faeser, “Turnuva sırasında, potansiyel şiddet aktörlerinin girişini önlemek için Almanya’nın sınırlarında geçici sınır kontrolleri yapacağız.” ifadesini kullandı. Almanya’nın Çekya, Hollanda, Belçika, Lüksemburg, İsviçre, Fransa, Avusturya, Polonya ve Danimarka ile sınırı bulunuyor.

Sınır kontrolleri uzatılmıştı

Almanya, Şubat ayında Polonya, Çekya ve İsviçre ile kara sınırlarında insan kaçakçılığı suçlarıyla daha fazla mücadele etmek ve düzensiz göçü sınırlamak amacıyla sınır kontrollerini Haziran’ın ortasına kadar uzattıklarını açıklamıştı.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası 14 Haziran-14 Temmuz’da Almanya’da düzenlenecek. Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirleri ev sahipliği yapacak. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş