Toplum

“Almanya’da Yoksulluk Ancak Hedef Odaklı Programla Çözülür”

IGMG Genel Sekreteri Ali Mete, Almanya'da yoksulluk artmamasına rağmen, göçmenlerin daha çok yoksullaştığını ve hükümetin hedef odaklı çözüm üzerinde durmasını istedi.
27 Mart 2024

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Ali Mete, Paritätische Wohlfahrtsverband sosyal hizmet kuruluşu tarafından sunulan yoksulluk raporunu değerlendirdi.

Ali Mete yaptığı açıklamada hükümeti, yoksulluk içinde yaşayan insanlara daha hedef odaklı destek sağlamasını istedi. Zengin ve fakir arasında giderek artan refah uçurumunun doğal olarak toplumsal birlikteliği de sarstığına dikkat çeken IGMG Genel Sekreteri Mete, ülkede yoksulluk oranının artmamasına rağmen yoksulluktan en çok göçmenlerin etkilendiğini bildirdi.

Yoksulluğun giderilmesi için siyasetçilere önemli görevler düşüğü uyarısında bulunan Ali Mete, federal hükûmetin de toplum içerisindeki en yoksul kesime hedef odaklı destek sağlamak için çok daha fazla çalışması gerektiğini ifade etti. Ali Mete özetle şunları söyledi:

“Nitelikli yabancı iş gücünün tanınma prosedürleri daha hızlı ve esnek olmalı, çalışma izni prosedürleri kolaylaştırılmalı ve dil kurslarının kapasiteleri artırılmalıdır. İnsanlara yoksulluktan kurtulma yolları sunulmalıdır.

İslam Toplumu Millî Görüş olarak, Alman hükûmetine yoksulluk içinde yaşayan insanlara, özellikle de çocuklara, ailelere ve göçmen kökenli insanlara daha fazla destek sağlama çağrısında bulunuyoruz. Zengin ve fakir arasında giderek artan refah uçurumu doğal olarak toplumsal birlikteliği de ortadan kaldıracaktır.”

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş