Gündem

PKK Yandaşları Türkiye’nin Hannover Başkonsolosluğuna Saldırdı

Almanya'da terör örgütü PKK yandaşları, Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu binasına saldırdı. Türkiye ve Almanya saldırıları kınadı.
27 Mart 2024

Almanya’da terör örgütü PKK yandaşları, örgüte destek yürüyüşü düzenlendikten sonra Türkiye‘nin Hannover Başkonsolosluğuna saldırdı.

12 kişilik grup, attıkları sert cisimlerle Konsolosluk binasının camlarını kırmaya çalıştı. Saldırganlar, Başkonsolosluğun ana giriş bölümündeki camı çatlattıktan sonra hızlıca kaçtı.

Hannover Başkonsolosu Özge Gül Kaya saldırı sonrası Alman makamlarından hem Başkonsolosluk hem de Türk sivil toplum kuruluşlarına ait mekanlarda güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi.

Türkiye ve Almanya Saldırıları Kınadı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı saladırıları sert bir dille kınadı. Bakanlık, Türk vatandaşlarının ve diplomatik misyonlarının güvenliğinden Alman makamlarının sorumlu olduğunu hatırlatarak, Avrupa’daki Türk toplumunu tahrik amaçlı eylemlere müsaade etmemeleri gerektiğini bildirdi.

Almanya da, terör örgütü PKK yandaşlarının Türkiye’nin Hannover Başkonsolosluğuna düzenlediği saldırıyı en güçlü şekilde kınadı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Christian Wagner, başkent Berlin’de yaptığı açıklamada, “Hannover’deki Türk Başkonsolosluğuna yapılan saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Şiddet nereden gelirse gelsin, toplumumuzda yeri yoktur ve bu, elbette özellikle özel koruma altında olanlar için de geçerlidir.” dedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş