Almanya’dan Avrupa Seçimlerine 34 Parti Katılacak

Almanya’dan Avrupa Seçimlerine 34 Parti Katılacak

9 Haziran’da yapılacak olan Avrupa seçimlerine Almanya’dan 34 parti ve siyasal dernek katılacak. Klima aktivistleri ile göçmenlerin kurduğu DAVA partisi de seçimlere katılacak.

Almanya Yüksek Seçim Kurulu, 9 Haziran’da Almanya’da yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimlerine toplam 35 parti ve siyasal derneğin katılabilme kararı verdi.

Şu anda muhalefette olan Hristiyan Demokrat Birliği (CDU)’nun Bavyera eyaletinde seçimlere katılmaması, bunun yerine Hristiyan Sosyal Birliği’nin (CSU) katılması sebebiyle toplamda 35 parti veya siyasal dernek seçimlere katılacak. Ancak, oy pusulalarında bu yüzden sadece 34 kuruluşun adı yer alacak.

Yeni Partiler İlk Seçim Sınavını Verecek

Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de ilginç siyasal çıkar grupları seçimlere katılacak. Yeni kurulan partilerden Sahra Wagenknecht İttifakı (BSW)en çok merak edilen parti olurken, son birkaç seneden beri çeşitli eylemleri ile kamuoyunun ve güvenlik güçlerinin dikkatini çeken kilime aktivistleri Letzte Generation (Son Nesil) hareketi de seçimlerde yer alacak.

Bu arada Türkiye asıllı göçmenlerin kurduğu DAVA (Demokratische Allianz für Vielfalt und Aufbruch/Çeşitlilik ve Uyanış için Demokratik İttifak) partisi de seçimlerde yer alma hakkı kazandı.

Almanya’da seçimlerde oy kullanma yaşı 16’ya indirildiği için ilk kez 16 ve 17 yaşındaki gençler de oy kullanabilecek.