Almanya’da Frankenthal Belediye Başkanı Cami İftarına Katıldı

Almanya’da IGMG Frankenthal Hicret Camii tarafından düzenlenen geleneksel iftar programı, kentin önemli isimlerini bir araya getirdi. Yeni seçilen belediye başkanından, eyalet milletvekiline kadar birçok önemli isim iftarda buluştu.

MEHMET ÇALAY

Almanya’nın Frankenthal şehrinde İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Rhein-Neckar-Saar (RNS) Bölgesi Hicret Camii tarafından düzenlenen iftar programı, şehrin önemli bir buluşma noktasına dönüştü. Yıllardır geleneksel olarak düzenlenen bu özel program, yeni seçilen Frankenthal Büyükşehir Belediye Başkanı Nikolas Meyer, Belediye Başkanı Bernd Knöppel, Belediye Encümeni Bernd Laidig, Frankenthal Polisi’nden diyalog sorumlusu Lukas Antoni, Rheinland Pfalz Eyalet Milletvekili ve CDU RP Genel Başkanı Christian Baldauf ve kızı Marlene Baldauf gibi kentin önde gelen isimlerini bir araya getirdi.

“herkese eşit seviyede yaklaşacağız “

Program, Mehmet Çalay’ın Kuran tilaveti ile başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Nikolas Meyer, göreve yeni başladığını ve yapılacak çalışmalarda herkese eşit seviyede yaklaşacaklarını belirterek, Hicret Camii yönetimine teşekkürlerini iletti. Belediye Başkanı Bernd Knöppel ve Belediye Meclisi Üyesi Bernd Laidig de her sene bu organizasyonda yeni insanlarla tanışmanın kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

Hicret Camii’ne Rheinland-Pfalz Parlamentosu daveti

Eyalet Milletvekili Christian Baldauf, yoğun programına rağmen bu iftar davetine katılmak için çaba sarf ettiğini belirterek, Almanya’daki ve dünyadaki konular hakkında bir araya gelip görüş alışverişinde bulunmanın önemine değindi. Ayrıca, Hicret Camii ve RNS Bölgesi’ni Rheinland-Pfalz Parlamentosu’na davet etti.

“savaşlar durmalı”

IGMG RNS Bölge Başkanı Şerif Aslan, katılımcılara teşekkür ederek, dünyada savaşların olmaması gerektiğini ve özellikle Gazze’deki duruma dikkat çekti. IGMG-Hasene yardım kuruluşunun bölgedeki çalışmalarından bahsederek bilgi verdi. İftarın açılmasıyla birlikte misafirler, ikili görüşmelerle programın devamında birbirleriyle sohbet etme fırsatı buldular.