Almanya’da Şiddetli Fırtına Uyarısı

Almanya’da Şiddetli Fırtına Uyarısı

Almanya’da iki eyalette şiddetli hasara yol açan fırtınanın kuzey bölgelerinde kasırgaya dönüşme ihtimali olduğu bildirildi. Hava sıcaklıkları yağmurlara rağmen artacak.

Almanya’da iki günden beri devam şiddetli rüzgarların hafta başında daha da artarak kasırgaya dönüşme ihtimali olduğu açıklandı. Salı günü için şiddetli fırtına uyarısında bulunuldu. Ayrıca çoğu bölgelerde şiddetli yağmur ve dolu uyarısı da yapıldı. Almanya’nın güneyinde hafta sonunda sıcaklıkların yer yer 30 dereceye kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

Fırtına İki Eyalette Hasara Yol Açtı

Kuzey Ren Vestfalya ve Bavyera eyaletlerinde ağır hasarlara yol açan son rüzgarların Almanya’nın kuzey bölgelerinde fırtına ve gök gürültülü yağışlar şeklinde devam edeceği bildirildi.

Almanya Meteoroloji Dairesi tahminlerine göre, Almanya hava sıcaklıklarının artmasına rağmen fırtınalı bir hava ile karşılaşacak. Meteoroloji uzmanları, fırtınanın sıcak hava ve yağmurlu havanın sürekli yer değiştirmesi ile oluşacağını,

Güney ve Doğu Bölgelerinde Sıcaklık Artacak

Almanya’nın güney ve doğu bölgelerinde ise hava sıcaklıkları artacak.  Sıcaklıklar yer yer 30 dereceyi bulacak. Batı ve kuzey bölgelerinde de hava sıcaklıkları yükselirken bulutlu ve yağmurlu bir hava hakim olacak. Kuzey bölgelerinde ise daha çok gök gürültülü, yağmurlu zaman zaman da dolulu bir hava olacak.

Doğudaki eyaletlerde de hava sıcaklıkları yükselirken, bulutlu ve yağmurlu hava etkili olacak.

Havalar Tekrar Sıcak Olacak

Almanya’da hafta ortasından itibaren sıcaklıkların yeniden artacağı tahmin ediliyor.