Almanya’da Asya Eşek Arısı Alarmı

Almanya’da Asya Eşek Arısı Alarmı

Almanya’da bal arılarını ve elma, armut, üzüm, şeftali, incir ve erikleri yiyen Asya eşek arısı alarmı verildi.

Almanya’da Asya eşek arısı alarmı verildi. Bal araları ile diğer böcekleri yiyen Asya eşek arılarının aynı zamanda elma, armut, üzüm, şeftali, incir ve erik gibi meyveleri de yiyerek büyük oranda tarımsal zarar verdiği açıklandı.

Eyalet tarım bakanlıkları ve çevre koruma örgütlerinin tespitlerine göre, özellikle Almanya’nın Saarland eyaletinde görülen ve Baden-Württemberg, Rhineland-Pfalz ile Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde de ciddi oranda Asya eşek arısı popülasyonu bulunuyor.

Asya Eşek Arısı, Tabiat Koruma Dairelerine Bildirilmeli

Asya eşek arısının görünmesi hâlinde tabiat koruma dairelerine bildirilmesi gerekiyor. Bildirimler, çevre koruma dairelerinin yanı sıra, Almanya Tabiat Koruma Birliği NABU’nun internet ve mobil uygulaması üzerinden de yapılabiliyor

Asya Eşek Arısı Nasıl Tanınıyor

Özellikle bal arıları ile meyveleri ve kelebekleri yiyerek zarar veren Asya eşek aralarının rengi daha çok siyah renkten oluşuyor. Göğüs bölgesi siyah renkte olan Asya eşek arısının, karın bölgesi de koyudur.

Normal eşek arılarının aksine helikopter gibi havada olduğu yerde kalabilen Asya eşek arıları aynı zamanda arka arkaya da da uçabilme yeteneğine sahiptir.

Asya Eşek Arası Saldırgan mı?

Asya eşek arıları normalde saldırgan olmamakla birlikte, yuvalarının yakınlarında oldukça saldırgan hâle gelebiliyorlar. Bal arılarını ve meyveleri yemeleri sebebiyle zararlı olarak kabul ediliyor. Bu yüzden de görüldüklerinde bildirilme mecburiyeti bulunuyor.

Asya Eşek Arısı Zehirli mi?

Asya eşek arıları normal eşek arılarından daha fazla zehirli değildir. Ancak, diğer arıları ve meyveleri yerken veya yuvasının yakınlarında kendilerini tehlikede hissederek daha da saldırgan hâle gelebiliyorlar. Asya eşek arısı ısırması sonrasında meydana gelen acı ise normal eşek arılarından çık daha şiddetli oluyor.

Eşek arısı alerjisi olanlar için ise tehlikeli olabiliyor.