Toplum

Sparkasse Milyonlarca Müşterisine Para İadesi Yapacak

Müşteri hesaplarına önceden bilgilendirme yapmadan zam yapan Sparkasse mahkum oldu. Sparkasse milyonarca müşterisine geri ödeme yapacak.
12 Nisan 2024
@shutterstock

Müşteri hesaplarına önceden bilgilendirme yapmadan zam yapan Sparkasse mahkum oldu. Sparkasse milyonarca müşterisine geri ödeme yapacak.

Federal Tüketici Örgütleri Birliği, müşterilerine bilgi vermeden hesap ücretlerine zam yapan Berlin Sparkasse hakkında açtığı davayı kazandı. Berlin Sparkasse bilgilendirme yapmadan artırdığı hesap ve hizmet ücretlerini müşterilerine geri ödemeye mahkum edildi.

Berlin Sparkasse hakkında açılan dava hem diğer Sparkasseler hem de diğer bankalar içim emsal teşkil ediyor. Dolayısıyla müşterisine önceden bilgi vermeden yapılan hizmet ve hesap ücretleri artışlarının geri ödenmesi gerekiyor.

Karar Bütün Bankaları İlgilendiriyor

Federal Tüketici Örgütleri Birliği sözcüsü Sebastian Reiling, temyiz mahkemesinin (Das Kammergericht) Berlin Sparkasse’nin müşterilerin izni olmadan ücretleri artırmasına dur dediğini, kararın aynı şekilde diğer Sparkasseler ile bankalar için de geçerli olduğunu bildirdi.

Tüketici temsilcileri, banka müşterilerinin 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren kendi bankalarının aylık hesap ekstrelerini kontrol ederek hizmet ve ücretlerde bildirim yapmadan artış olup olmadığına bakarak, eğer bu şekilde bir artış olmuşsa bu ücretleri geri isteme hakkına sahip olduğunu açıkladı.

Müşteriler bu tespiti yaparak bir mektupla ilgili bankaya müracaat ederek fazla ödedikleri miktarı geri isteyebilirler.

Son Yıllardaki Ücret Artışlarına İtiraz Edilebilir

Stuttgart’taki Baden-Württemberg Tüketici Merkezi Sözcüsü Niels Nauhauser, bankaların son yıllardaki ücret artışlarına itiraz edilmesini istedi. Nauhauser, banka hesap ücreti ile diğer hizmet ücretlerinin hesap açılırken yapılan sözleşmeye göre ödenmesi gerektiğini bildirdi.

Reklam (İç Sayfa)

Pin It on Pinterest

Paylaş