Almanya’da Bir Hafta Sürecek Radar Maratonu Başladı

Almanya’da Bir Hafta Sürecek Radar Maratonu Başladı

Almanya çapında bugünden itibaren bir hafta sürecek olan radar kontrolleri başladı. Radar kontrolleri Cuma akşamı sona erecek.

Almanya’da ülke çapında yapılacak olan hız kontrolleri bugün başladı. Hız kontrolleri radar ve lazerli hız kontrol araçlarıyla Cuma gününe kadar devam edecek. Cuma günü ise kontroller daha da sıkılaştırılacak.

Hangi noktalarda hız kontrolü yapılacağı ile ilgili olarak sadece Bavyera eyaleti önceden bilgi verecek. Diğer eyaletlerde ise herhangi bir bilgilendirme yapılmayacak.

Okul ve Hastane Bölgelerine Dikkat

Polis ve kamu düzeninden sorumlu zabıta birlikleri “Hız Haftası” olarak isimlendirilen hız kontrol haftasında, kazaların yoğun olduğu ve sürücülerin hızlı gittikleri noktalarla okul ve huzurevleri ile hastanelerin bulunduğu alanlarda hız kontrolü yapacak. Cuma günü ise kontroller daha da sıkılaştırılacak.  Erken saatlerde başlayacak olan kontroller gece saatlerine kadar devam edecek.

Hangi Eyaletlerde Hız Kontrolleri Yapılacak?

“Hız Haftası” adı verilen hız kontrol haftasına Baden-Württemberg, Hessen, Hamburg, Rhineland-Pfalz ve Saksonya-Anhalt eyaletleri tamamıyla katılırken, bu sene Thüringen, Bavyera ve Brandenburg yalnızca 19 Nisan Cuma günü katılacak. Berlin, Bremen, Aşağı Saksonya, Saarland ve Saksonya eyaletleri ise katılmayacak. Ancak bazı belediyeler yine de hız kontrolleri yapacak.

Kuzey Ren-Vestfalya ve Schleswig-Holstein ile Mecklenburg-Vorpommern eyaletleri hız kontrol haftasına katılsa da Cuma günü için özel bir yoğunlaştırma yapmayacak.