Toplum

Almanya’da Kiralar Fırlarken Siyasetçiler Çözüm Bulmakta Zorlanıyor

Almanya'da kira fiyatları özellikle büyük şehirlerde aşırı derecede yükselmesine rağmen siyasetçiler çözüm üretmeye yanaşmıyor. Yüksek kiralar sebebiyle, çalışanların 3'te biri işini bırakmak istiyor.
22 Nisan 2024
@shutterstock

Almanya’da ev kiralarının yükselişe geçtiği bildirilirken başkent Berlin’de geçen yıl metrekare fiyatları ortalama olarak 12 Euro iken bu sene 14.30 Euro’ya yükseldi.

Siyasetçiler çözüm Üretmiyor

Kiraların artışının önüne geçmek için ise daha fazla yeni sosyal konut inşası gerekirken federal hükümetin olduğu kadar eyalet hükümetlerinin de yeni sosyal konut inşaatlarına olumlu bakmadığı bildirildi.

Emlak kiralama şirketlerinin tespitlerine göre, özellikle Berlin, Münih, Hamburg, Frankfurt, Köln ve Düşsedorf gibi büyük kentlerde çalışanların gelirlerinin öenmli bir bölümünü kira için ayırması gerekiyor.

Kira Talebi Arttıkça fiyatlar da Artıyor

ImmoScout24 portalı tarafından yapılan bir ankete göre, konut krizi gierek daha da kötüleşiyor. Ankete katılanlar, kiralık daire talepleri arttıkça fiyatların da arttığını, uygun fiyata daire kiralamanın mümkün olmadığını açıkladı.

Yüksek Fiyatlar Sebebiyle her 3 kişiden birisi İşinden Ayrılmak İstiyor

Denetim firması PwC tarafından yapılan bir başka ankete göre, her 3 çalışandan birisi yüksek kira fiyatları nedeniyle iş değiştirmeyi düşünüyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş