Gündem

Norveç’te Camiye Şarbon Tehdidi

Norveç Rogeland İslam Birliği Camisine içerisinde şarbon olduğu iddia edilen toz madde gönderildi. Cami ve etrafı tamamıyla dezenfekte edildi.
30 Nisan 2024
Stavanger Camiine yapılan Şarbon tehditi sonrasında camı ve çevresi dezenfekte edildi.

İslam Toplumu Millî Görüş Norveç Bölgesine (ISMG) bağlı olan ve Stavanger şehrinde bulunan Rogaland İslam Birliği Camiine mektup içerisinde şarbon olduğu iddia edilen toz madde gönderildi.

Mektubu açan cami imamı Necibullah Lütfi, sağlık ekipleri tarafından karantina altına alındı. Ancak daha sonra yapılan incelemelerde toz maddenin zararlı olmadığı ortaya çıktı. İmam taburcu edildi. Rogaland İslam Birliği’nin 700 üyesi bulunuyor.

“Şarbon var, Ölümcül Zehir”

Mektupta ayrıca “Burada şarbon var. Binayı terk edin, ambulansı arayın. Ölümcül zehir.” yazarken diğer tarafında Müslümanlara yönelik nefret ifadeleri de yer aldı.

Mektubun polise bildirilmesi üzerine Norveç hükümeti başkent Oslo’dan ilgili maddenin içeriğiyle ilgili araştırma yapmak üzere uzman bir ekip gönderdi. Cami ve caminin etrafındaki geniş bir alan abluka altına alındı. Polis binanın içinde bulunanların dezenfekte edilmesi ve muhtemel bir zehirden arındırılması için çadır kurdu. Yapılan incelemenin sonucunda mektuptaki maddenin zehirli olmadığı, mektubu açan imam ve cemaat için herhangi bir tehlikenin arz etmediği belirlendi.

Öte yandan, önceki hafta Norveç’teki camilere yönelik yapılan tehditleri de dikkate alan polis Stavanger camisine bomba imha ekipleri de sevk etti.

Norveç’te Ramazan ayında ve geçtiğimiz haftalarda camilere karşı çeşitli tehditler yapılmış, yapılan tehditler Müslümanları endişeye sevketmişti.

Kaunas Camii Göndermiş Gibi

Posta puluna göre Litvanya’dan gönderilen mektubun göndericisi “Kaunas Camii” şeklinde yazılmış. Pul olarak olarak da Litvanya postasının Litvanya Yahudileri (Litvakai) anısına 2017 yılında çıkardığı pullar kullanılmış.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş