Mayıs Ayında Almanya’da Neler Değişiyor?

Mayıs Ayında Almanya’da Neler Değişiyor?

Almanya’da Mayıs ayında uçak biletlerine ek vergi geldi. İsviçre’de verilen trafik cezaları Almanya’da alınmış gibi ödenecek. Ayrıca araçlarda kızartmalık yağ dizeleri de kullanılabilecek

Almanya’da Mayıs ayından itibaren yeni uygulamalara geçildi. Örneğin Almanya’dan yapılan havayolu yolculuklarında bilet başına alınan vergiler artırıldı.

1 Mayıs 2024 tarih itibariyle İsviçre ile Almanya arasında trafik cezaları ödeme anlaşması da yürürlüğe girdi. Almanya’da ikameti bulunan sürücüler İsviçre’de aldıkları trafik cezalarını, Almanya’da trafik ihlali yapmış gibi ödeyecekler.

Almanya’dan Hava Yolu Biletleri Zamlandı

Almanya’da hava yoluyla seyahat edenler, Mayıs ayından itibaren bilet vergileri arttı. Yolculuğun uzaklığına göre bilet başına 15 Euro 53 Cent’ten 70 Euro 83Cent’e varan vergi zammı geldi.

İsviçre Trafik Cezaları Almanya’da Ödenecek

Yeni değişikliklere göre, Almanya’da ikameti bulunan sürücüler İsviçre’de aldıkları trafik ve park cezalarını, Almanya’da trafik ihlali yapmış gibi ödeyecekler. Bu konuda İsviçre ile Almanya arasında yapılan trafik cezaları anlaşması 1Mayıs’ta yürürlüğe girdi. Aynı şekilde İsviçreli sürücüler da Almanya’da aldıkları trafik park cezalarını ödemek zorunda kalacak.

Trafik cezalarının her iki ülkede takibi için cezaların en az 70 Euro veya 80 İsviçre Frangı olması gerekiyor.

Kızartma Yağları Dizel Olarak Kullanılabilecek

Yeni uygulamaya göre, kızartma yağlarından elde edilen dizeller araçlarda doğrudan kullanılabilecek. Bu dizeller şimdiye kadar yalnızca geleneksel dizel ile karıştırılabiliyordu. Şimdi ise petrol dizeli ile karıştırılmadan kullanılabilecek. Bazı benzinliklerde kızartmalık yağdan yapılan dizellerin satışı da yapılacak.

Araba Satarken Tüketim ve Emisyon Bilgileri de Yer Alacak

Mayıs ayı başından beri Almanya’da araba satan her bayi gerek satılan araç üzerinde gerekse online satış ilanlarında ilgili aracın tüketim ve emisyon bilgilerini içeren bir etiket koymak zorunda kalacak. Böylece tüketici alacağı aracın yakıt ve emisyon miktarını daha aracı satın almadan öğrenecek.