Müşteriler Bankalardan Geri İsteyecekleri Paraları Hâlâ İstemiyor

Müşteriler Bankalardan Geri İsteyecekleri Paraları Hâlâ İstemiyor

Almanya’da neredeyse tüm banka müşterilerinin yüzde 40’inin etkilenmesine rağmen, bu müşterilerin çok büyük bir bölümü kendilerinden kesilen fazla ücretleri bankalardan geri istemedi.

Almanya’da çok sayıda banka müşterisinin kendilerinin onayı olmadan artırılan ücretleri geri istemediği bildirildi. Banka müşterilerinin neredeyse yarıya yakınının banka hizmetlerine gerekenden fazla ödeme yaptığı da açıklandı.

Verivox karşılaştırma portalına göre, Almanya Yargıtay’ının (BGH) 3 yıl önce verdiği kararına dayanarak kendilerinden istenilen fazla ücretleri geri istemeyen banka müşterilerinin sayısının hâlâ çok yüksek olduğu ortaya çıktı.

Sadece Yüzde 11’i Geri İstedi

Bu zamana kadar banka müşterilerinin sadece yüzde 11’inin ücretleri geri istediği, binlerce müşterinin bu ücretleri nasıl isteyeceğini de bilmediği ifade edildi.

Müşterilerin yüzde 43’ünün böyle bir karardan da haberi olmadığı tespit edilirken banka müşterilerinin yüzde 14’ü de bankayla ilişkilerinin bizulmaması ya da hesabının kapatılma korkusu sebebiyle ücretleri ger istemekten vaz geçti.

Müşteriler Banka İle Tartışmak İstemiyor

Müşterilerin yüzde 19’u ise geri alınacak miktarların büyük olmaması nedeniyle geri istemeye değmediği kanaatını taşıyor. Yüzde 9’u ise, banka ile aralarında bir hukuki anlaşmazlık çıkabileceği korkusuyla fazla alınan ücretleri geri istemekten çekiniyor.