Toplum

Granini, Meyve Suyuna Yüzde 50 Şekerli Su Kattı

Almanya'da daha önceleri yüzde 100 meyve suyu olarak satılan Granini portakal suları şimdi sadece yüzde 50 meyve sulu olarak, ama yine de zamlı olarak satılmaya başladı.
07 Mayıs 2024

Almanya’nın sevilen portakal suyu içeceği üreticisi Granini, yüzde 100’lük portakal suyu içeceklerine yüzde 50 şekerli su karıştırmaya başladı.

İçeceği Granini Meyve Suyu Yerine Yüzde 50 Şekerli Su İle Piyasada

Granini, daha önceleri yüzde yüz portakal suyu olarak sattığı “Granini Trinkgenuss Orange” isimli meyve sularına şimdi yüzde 50 şekerli su ilave etti.

Tüketici danışma merkezi uzmanları ürünün yeni şeklinin ambalajının aldatıcı olduğuna dikkat çekerken, eskiden yüzde 100 meyve suyu yazan yeni ürünün de ambalajı aynı görünüyor. Fakat, çok yakından bakıldığında “%100 meyve suyu” yazısı artık yer almıyor. Tüketici danışma merkezleri bu ambalajın eski ambalaja alışan tüketicileri yanılttığını ifade ediyor.

“Yüzde 50 Şekerli Su, Fiyatları Sabit Tutmak İçin Gerekli”

Üretici firma Granini aldatıcı ambalaj suçlamalarına karşı kendisini savundu. Granini, yüzde 50 şekerli su ilavesinin fiyatları sabit tutmak için gerekli olduğunu açıkladı.

Granini, açıklamasında, “Bu yıl tavsiye edilen perakende fiyatını sabit tutmak için Granini portakal suyunu (%100 meyve içeriği ) portakal nektarıyla (%50 meyve içeriği ) değiştirdik. Bu ayarlama ile, bir yandan mevcut tedarik zorluğunu aşarak piyasada bulunmayı garanti etmemizi, diğer yandan da hammadde fiyatlarındaki önemli artışa rağmen fiyatları sabit tutmamızı sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Ancak Fiyatlar Yine de Uçtu

Granini’nin yüzde 100 meyve sulu portakal suları 2023 yılı başında ortalama 1 Euro 79 Cent’e satılırken şimdi yüzde 50’lik meyve suyu 2 Euro 29 Cent’e satılıyor. Böylece fiyatlarda gerçekte yüzde 156 oranında bir artış meydana gelmiş oldu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş