Alman Vatandaşlığı Müracaatlarında Rekor: Randevu Almak Zorlaştı

Alman Vatandaşlığı Müracaatlarında Rekor: Randevu Almak Zorlaştı

Almanya’da 27 Haziran’da yürürlüğe girecek yeni vatandaşlık yasasından yararlanmak isteyenler başvurularını şimdiden yapmaya başladı. İlgili dairlerde randevu bulmak zorlaştı. En erken 16 ay sonrasına randevu veriliyor.

Almanya’da kolaylaştırılan ve çifte vatandaşlığa izin veren yeni vatandaşlık yasası sonrasında Almanya vatandaşlığına geçişler için rekor müracaat yapıldığı açıklandı.

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki vatandaşlık müracaatları sebebiyle randevular çok ileri bir tarihe ancak verilebiliyor.

Randevular 16 Ay Sonraya Veriliyor

Bazı belediyelerde randevu tarihleri 16 ay sonraya verilirken bazı belediyelerde ise her hangi bir tarih verilemez hâle geldi.

Almanya’da yeni vatandaşlık yasai 27 Haziran tarihinde yürürlüğe girecek. Buna rağmen Alman vatandaşlığına geçmek isteyip önceden müracaatta bulunanların sayısının da oldukça yüksek olduğu gözlemlendi.

2022 Yılında 2 Bin 300 Kişinin Müracaat Ettiği Essen’de 25 Bin Başvuru Bekleniyor

Yeni yasanın fiiliyata girmesi ile vatandaşlık müracaatlarında artış bekleniyor. Örneğin 2022 yılında 2 bin 300 kişinin müracaat ettiği Essen kentinde bu sene vatandaşlık için 25 bin başvuru yapılması bekleniyor.

250 Euro’ya Erken Randevu Günü Veriliyor

Bu arada, WDR tarafından yapılan bir araştırmada, yoğunluk sebebiyle vatandaşlık müracaat randevularının çok ileri bir tarihe verildiği Bochum kentinde randevuların 250 Euro karşılığında alındığın tespit edildi.

Mesajlaşma uygulaması ile randevuları satanlarla irtibat kuran WDR ekibi, satın alma karşılığında verilen randevuların gerçek randevular olduğunu, ilgili dairede herkesin buna şaşırdığını açıkladı.

Kuzey Ren-Vestfalya Belediyeler Birliği Genel Müdürü Helmut Dedy, vatandaşlığa geçiş başvurularının sayısının kısa sürede büyük oranda daha da artmasını ve eyalette diğer eyaletlere göre daha fazla başvuru yapılmasını beklediklerini bildirdi.