Almanya’da Fırtına ve Su Baskını: Otoyollar Kapandı, Okullar Tatil Edildi

Almanya’da Fırtına ve Su Baskını: Otoyollar Kapandı, Okullar Tatil Edildi

Almanya’da yoğun yağışlar nedeniyle Saarland’da otoyollar kapatıldı ve bazı kasabalarda afet durumu ilan edildi. Okullar tatil edildi.

Almanya’da yoğun yağışlar ve fırtına şu baskınlarına yol açtı. Saarland eyaletinde yoğun şu baskını sebebiyle eyaletin ana otoyollarından A620 otoyolu trafiğe kapatılırken, başkent Saarbrücken ile Saarlouis kentlerinde çok sayıda mahalle şu altında kaldı. Çeşitli yerlerde topak kayması yaşandı. Fischbach-Camphausen ve Kleinblittersdorf kasabasında ise afet durumu ilan edildi.

Baden Württemberg, Rhienland-Pfalz, Kuzey Ren Vestfalya ve Hessen eyaletlerini etkisi altına alan yağışlı ve fırtınalı havanın özellikle Saarland eyaletinde çok yoğun şu baskınlarına yol açabileceği açıklandı.

Saarland Eyalet Çevre Bakanlığı resmi uyarı yayımladı. Eyaletteki ve eyaletten geçen ırmak ve derelerin kapasitesini aşacağı, bu yüzden de şu baskınlarına karşı hazırlıklı ve duyarlı olması istendi.

Almanya Meteoroloji Dairesi de Saarland ile birlikte uzak veya yakın eyaletlerde de yağmurla fırtınanın etkili olacağını, Saarland ile Baden-Württemberg’de yıldırım olaylarının da yaşanabileceğine dikkat çekti.