Telekom, Vodafone, o2: Almanya’da İnternet Kesildi!

Telekom, Vodafone, o2: Almanya’da İnternet Kesildi!

Almanya’da bu sabah itibariyla birçok internet sağlayıcısındaki teknik arızalar nedeniyle binlerce kişinin internete erişimi kesildi.

Almanya’da bu sabah itibariyle internete erişimlerde büyük bir kesinti yaşandı. Telekom, O2, Vodafone, Postbank ve 1&1’ın binlerce kullanıcısı kesintiden etkilendiğini bildirdi. Ülke genelindeki çeşitli arızalarla alakalı bilgilerin toplandığı Allestoerungen.de’ye göre, sadece Telekom ile alakalı yaklaşık 3 bin kişi arıza bildirimi yaptı.

şehir merkezlerinde yoğun arıza bildirimleri

Vodafone, 1&1, Telekom ve o2’de özellikle sabit hat ve internet hizmetleri etkilenirken, Postbank müşterileri hem online hem de mobil girişlerde ve online bankacılıkta sorunlar yaşadıklarını bildirdi. Özellikle şehir merkezlerinde yoğun bir şekilde arıza bildirimleri yapıldı.

o2 sözcüsü: “sorunun kaynağı Telekom”

o2 sözcüsü yaptığı açıklamada, sorunun kaynağının Telekom’daki bir arıza olduğunu belirtti. Sözcü, “Telekom’da, alt yapısını kısmen fiber optik ve VDSL gibi sabit hat ürünlerimiz için kullandığımız teknik bir hizmet sağlayıcısında yaşanan bir arıza nedeniyle şu anda bazı Oo sabit hat müşterilerinde de kısıtlamalar yaşanabiliyor.” dedi. Mobil ağ hizmetleri ise bu durumdan etkilenmedi.

1 saat sonra arıza bildirimleri azaldı

Yaklaşık bir saat süren kesintilerle ilgili çoğu arıza bildirimi azalmaya başladı. Mevcut durumda özellikle o2 ve 1&1’deki arıza bildirimleri önemli ölçüde azaldı. Ancak, Postbank ve Telekom’daki sorunlar devam ediyor.

telekom’da sıkıntı devam ediyor

Telekom, sabah saatlerinde X platformunda yaptığı açıklamada, internet televizyon hizmeti Magenta TV ve internet telefon hizmetinde kısmi kesintiler yaşandığını doğruladı. Sorunun giderilmesi için yoğun bir şekilde çalışıldığını bildirdi.(bb)