Gündem

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Refah’ta Filistinli Siviller İçin Güvenli Alanlar Yok

Refah’ta Filistinli siviller için güvenli bölge bulunmadığını söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'in Refah'a saldırılarını durdurması gerektiğini belirtti.
27 Mayıs 2024
Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'ne katılan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Brüksel'de basın toplantısı düzenledi. ( Dursun Aydemir - Anadolu Ajansı )

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail’in Refah’ta yerinden edilmiş Filistinlilerin kampını bombalamasının ardından acil ateşkes çağrısında bulunarak, İsrail’in Refah’a saldırılarının durması gerektiğini vurguladı.

Macron, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, İsrail’in Refah’taki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) kampını bombalaması karşısında “öfke duyduğunu” bildirdi.

“Siviller için güvenli bölge yok”

Söz konusu saldırıların durması gerektiğini vurgulayarak, Refah’ta Filistinli siviller için güvenli bölge bulunmadığına işaret eden Macron, uluslararası hukuka saygı gösterilmesi ve derhal ateşkes çağrısında bulundu.​​​​​​​

Fransız muhalif lider Jean-Luc Melenchon, Refah kampında yaşananları “dehşet verici” olarak nitelendirerek bu “dehşetin” son bulması için İsrail’e her türlü baskının yapılması için çağrıda bulunarak, Fransa’nın İsrail hükümetiyle olan işbirliğine son vermesini, silah ihracatı konusunda ambargo uygulamasını ve Filistin devletini tanımasını istedi. Fransız lider Melenchon, bölgede yaşananlarla ilgili Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u, “hiçbir şey yapmamakla” suçladı.

En az 40 kişi hayatını kaybetti

İsrail, Uluslararası Adalet Divanının saldırıların durdurulması kararına karşın Gazze Şeridi’ndeki Refah şehrinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına dün saldırı düzenlemiş, saldırıda en az 40 Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş