Almanya’da Askere Gidene Bedava Ehliyet Verilecek

Almanya’da Askere Gidene Bedava Ehliyet Verilecek

Almanya Savunma Bakanı gençleri askerliğe teşvik etmek için, ücretsiz ehliyet verilmesinin yanı sıra, üniversitelerde istenilen yerlere kayıt kolaylığı ve öğrenim kredilerinde indirim önerdi.

Almanya Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius, mecburi askerlik tartışmalarının yapıldığı ülkede, gençlerin gönüllü olarak askerlik yapmalarını teşvik amacıyla, ücretsiz ehliyet ve üniversitelere istedikleri yere kolaylıkla kayıt yaptırma imkanı vermek istediklerini bildirdi.

Ücretsiz Ehliyet ve Üniversitelerde İstenilen Alanlara Kayıt Kolaylığı

Savunma Bakanı Pistorius daha önceleri mecburi askerliği gündeme getirirken mensubu bulunduğu Sosyal Demokrat Parti’ye (SPD) sunduğu yeni askerlik tasarısında, mecburi askerlik tanımlamasını kullanmadan, gençlerin askerliğe özendirilmesini gündeme getirdi.

Bakan Pistorius partiye sunduğu tasarıda, gençlerin askerliğe özendirilmesi ve teşvik edilmeleri amacıyla da gençlere ücretsiz ehliyet verilmesinin yanı sıra özellikle üniversitelerde istenilen alanlara kayıt yaptırılması kolaylığı, dil kursları ve alınan öğrenim kredilerinde indirim yapılması gibi teşvikleri önerdi.

“Bakanın Önerisi Hellmut Schmidt’i Mezarında Ters Döndürecek”

Bakanın mecburi askerlik hizmetinden bahsetmeyen önerisine muhalefet partisinden ise sert tepki geldi. Muhalefetteki CDU/CSU parlamento grubunun savunma politikası sözcüsü Florian Hahn bu öneri ile sosyal demokratların eski başbakan Helmut Schmidt’i mezarında ters döndürdükleri eleştirisi yaptı.

Florian Hahn sosyal demokratları, Almanya’nın güvenliğini seçim kampanyasına feda etmekle de suçladı.