Almanya’da Elektrik Faturalarında Dolandırıcılık Şüphesi: Milyonlarca Euro Zarar!

Almanya’da Elektrik Faturalarında Dolandırıcılık Şüphesi: Milyonlarca Euro Zarar!

Almanya’da elektrik ve gaz faturalarında dolandırıcılık şüphesi ile Stadtenergie Enerji sağlayıcısı, kapsamlı soruşturmalarla karşı karşıya.

Almanya’da elektrik ve gaz faturalarında dolandırıcılık şüphesi yaptığı iddia edilen Stadtenergie GmbH kapsamlı soruşturmalarla karşı karşıya. Şirket, internet sitesinde 2022/23 döneminde “bazı müşteri faturalarında düzensizlikler yaşandığını” kabul etti. Bu durumun 2023 yılı mali kapanışında fark edildiği belirtildi. Stadtenergie GmbH, Dortmund Enerji ve Su Temini (DEW21) şirketinin bir yan kuruluşu olarak dikkat çekiyor.

on binlerce müşteri etkilendi

“Ruhr Nachrichten” gazetesinin aşırı yüksek tarifelerle yapılan faturalardaki düzensizliklere dair araştırmaları, daha önce birçok medya kuruluşu tarafından da bildirilmişti. Buna göre, zararın milyonlarca Euro düzeyinde olabileceği ve on binlerce elektrik ve gaz müşterisini etkileyebileceği belirtildi.

“düzensizlikler açıklığa kavuşturulacaktır”

İnternet sitesinde, “Stadtenergie’deki düzensizlikler kapsamlı bir şekilde açıklığa kavuşturulacaktır.” denildi. DEW21, yan kuruluşta “bir dizi gerekli önlem” aldığını belirtti. Bu kapsamda bir yöneticinin görevden alındığı ve olayın detaylı bir şekilde incelenmesi için dış uzmanların görevlendirildiği ifade edildi. Devam eden soruşturmalarla ilgili ilk etapta daha fazla bilgi verilemeyeceği belirtildi.

“Yaşanan sıkıntılardan dolayı üzgünüz”

Hatalı faturalardan etkilenen müşterilere en kısa sürede bilgi verileceği ve bu hataların düzeltileceği aktarıldı. Müşterilerin herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmayacağı vurgulandı. “Yaşanan sıkıntılardan dolayı üzgünüz.” diyen Dortmund Enerji ve Su Temini, haksız işlemlerin söz konusu olmadığını savundu.(bb)