Berlin’de Irkçı Saldırı: 11 Yaşındaki Çocuk Ağır Yaralandı

Berlin’de Irkçı Saldırı: 11 Yaşındaki Çocuk Ağır Yaralandı

Almanya’nın başkenti Berlin’de 11 yaşındaki bir çocuk ırkçı saldırıya uğradıktan sonra bir aracın çarpması sonucu ağır yaralandı. Çocuk hastaneye kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Almanya’nın başkenti Berlin’in Friedrichshain-Kreuzberg bölgesinde salı günü 11 yaşındaki bir çocuk ırkçı saldırıya uğradıktan sonra kaçmaya çalışırken bir aracın çarpması sonucu ağır yaralandı. Çocuk hastaneye kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

kaçarken araç çarptı

Polis tarafından yapılan açıklamaya göre çocuk, bulunduğu 140 numaralı otobüste bir grup yaşıtı tarafından ırkçı hakaretlere ve fiziksel saldırıya maruz kaldı. Adalbertstraße/Oranienstraße durağında, otobüsten inip kaçmaya çalışırken bir aracın çarpması sonucu ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

soruşturma devam ediyor

Olay yerinde bulunan ve saldırgan gruptan olduğu belirtilen 8 yaşındaki bir çocuk, ifadesi alındıktan sonra annesine teslim edildi. Diğer saldırganlar ve kazanın detaylarıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

anne ile oğlu ırkçılığa maruz kalmıştı

Berlin’de ırkçı saldırılar giderek artıyor. Nisan ayında, bir anne ve oğlu bir Berlin süpermarketinde ırkçı hakaretlere ve tehditlere maruz kalmıştı. Polis açıklamalarına göre, Gropiusstadt’da kimliği belirsiz bir adam, bir kadın ve çocuğunu bıçakla tehdit edip ırkçı söylemlerde bulunmuştu.

ırkçı saldırılarda artış

Son yapılan bir araştırmaya göre Almanya’da özellikle siyahi, Asyalı ve Müslüman insanlar sık sık ırkçılığa maruz kalıyor. 7 Kasım 2023’te yayınlanan Ulusal Ayrımcılık ve Irkçılık Monitörü (NaDiRa) raporuna göre, her iki siyahi kişiden biri (yüzde 54) kamuya açık alanlarda ırkçı olaylar yaşadığını bildirdi.(bb)