“Yurt Dışından Türkiye’ye İkinci Cep Telefonu Götürmek Yasak Değil!”

“Yurt Dışından Türkiye’ye İkinci Cep Telefonu Götürmek Yasak Değil!”

Yabancı hat kullanan vatandaşların Türkiye’ye girişlerinde ikinci telefon uygulamasına ilişkin kısıtlama getirilmesi bilgisinin doğru olmadığı ortaya çıktı.

Yurtdışından getirilen ikinci cep telefonlarının ülkeye girişinin yasaklandığına dair yayılan bilgiler gerçeği yansıtmadığı belirtildi. AK Parti Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya’nın X hesabından yaptığı paylaşıma göre, 2019 yılında yapılan düzenlemelerde herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığı vurgulandı.

Birden Fazla Telefon Getirme Yasağı

Birden fazla telefon getirme yasağının, yolcunun yanında ticaret, hediye vb. maksatlarla getirdiği ve kullanmadığı telefonları kapsadığını belirten Sırakaya, “Yolcunun yanında ve aktif olarak kullandığı diğer telefonları için gümrüklerde herhangi bir yaptırım uygulanmıyor.” diye ekledi.

hediye maksatlı telefonlara izin yok

Ancak, ikinci telefonun aktif olmaması ve hediye maksatlı getirilmesi durumunda, bu cihazın yurda girişine izin verilmeyeceği ve söz konusu cihazın gümrük ambarına alınacağı belirtildi. Telefonun, ambarda 3 ay bekleyebileceği, bu süre içinde yurtdışına çıkarılması ve talep edilmesi halinde ise iade edileceği bilgisi paylaşıldı.

Yurtdışında İkamet Eden Vatandaşlar İçin Süre Uzatma İmkanı

Yurtdışında ikamet eden ve beraberinde mobil cihaz getiren vatandaşlar, 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini, e-Devlet üzerinden 30’ar günlük sürelerle 2 defa olmak üzere toplam 180 güne kadar uzatabilir.(bb)