“Ausländer Raus” Skandalı! “Galatasaray Taraftarı Irkçı Slogan Atmaz”

“Ausländer Raus” Skandalı! “Galatasaray Taraftarı Irkçı Slogan Atmaz”

Stuttgart’ta kutlama yapan Galatasaray taraftarlarının ırkçı “Yabancılar defolsun” sloganını şarkı şeklinde söylemesi infial meydana getirdi. Polis soruşturma başlattı.

Türkiye futbol ligindeki şampiyonluğunu kutlamak üzere Almanya’nın Stuttgart kentindeki Schlossplatz’da toplanan Galatasaray taraftarlarının Alman ırkçılarının söylemi olan “Ausländer raus” (Yabancılar defolsun) sloganını şarkı şeklinde söylemeleri büyük tepki çekti.

Geçtiğimiz günlerde yine Almanya’nın Sylt adasında yaşanan ırkçı tezahüratları andıracak şekilde “Ausländer raus” şarkısı söyleyen Galatasaray taraftarları hakkında soruşturma başlatıldı.

Polis, videoların montaj olup olmadığı tespit etmek için kendi çektiği videolarla birlikte sosyal medyadaki görüntüleri inceliyor ve ses-görüntü uyumunu kontrol ediyor.

Galatasaraylılar Derneği: Utanç Verici

Gelişmelerle ilgili bir değerendirme yapan Stuttgart Galatasaraylılar Derneği Başkanı Ayhan Yıldız, kutlama alanında kendisinin de bulunduğunu ve sloganları duyduğun ancak bu sloganların söylenmesini utanç verici bulduğunu belirtti. Yıldız, küçük bir grubun sosyal medyada dikkat çekmeye çalıştığını ve diğerlerinin de onları taklit ettiğini söyledi. Yıldız, şampiyonluk kutlamasındaki ırkçı slogan için “Genç taraftarlarımızın ırkçı parti AfD ile Almanya’da yükselen ırkçılığa karşı yaptığı ironidir. Galatasaray taraftarı ırkçı slogan atmaz” dedi.

18 Kişi Tutuklandı

Öte yandan polis Stuttgart’ta 18 Galatasaray taraftarını tutukladı. Ancak tutuklamaların, izinsiz gösteri ve kutlamalardaki taşkınıklar sebebiyle yapıldığı, atılan ırkçı sloganlarla ilgisi olmadığı bildirildi.